Η Πανακότα αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα
Τα πιο διάσημα Macaroons του κόσμου, βρίσκονται στο λαμπερό Παρίσι και στο φημισμένο “Laduree” που εδώ και χρόνια, παρασκευάζει το
Σε ποιον δεν αρέσουν οι λουκουμάδες!!! Όλοι τους έχουμε γευτεί και όλοι λαχταράμε λίγους ακόμα. Μία συνταγή λοιπόν εύκολη, σπιτική
Τα Λυχναράκια με τόπο προέλευσης από την Κρήτη φτιάχνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα και όχι μόνο.
Τέτοιες κρέμες τις έφτιαξαν κάποτε η μαμάδες μας για εμάς. Μετά κάποιες από εμάς τις φτιάξαμε για άλλους…παιδιά μικρά &
Τα χιονισμένα αφράτα μπισκότα έχουν και αυτά τη δική τους ιστορία και προέλευση. Qurabiya στα Αζέρικα, Kurabiye, στα Τούρκικα και
Θυμάστε τις καραμέλες που τρώγαμε μικροί τυλιγμένες σε χρυσαφένιο χαρτί ; Αυτή είναι η γεύση της επικάλυψης Dulce De Leche.
Η μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία
Είναι κάποιες γεύσεις που σου καρφώνονται στο κομμάτι των αναμνήσεων και αποκτούν τόσο ισχυρή παρουσία που κάθε φορά που ανατρέχεις
Τα κάστανα κάνουν αυτή την εποχή την εμφάνισή τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τόσο σε φαγητά όσο και σε
Τα σπιτικά σαβαγιάρ βέβαια δεν είναι τα ίδια με του εμπορίου…. είναι απλά πιο σπιτικά!!! Δηλαδή δεν θα έχουμε ποτέ