εύκολο και νόστιμο το μικρό σουσαμένιο κουλούρι, έχει περάσει από όλων μας τα χέρια και το έχουμε τσιμπήσει ως παιδιά
Οι Νιώτες στα χωριά, είναι πάνω από όλα δημιουργικοί & ευφάνταστοι αρτοποιοί. Δεν περίμενα εκ πρώτης όψεως να μου αρέσει
Είναι μία πανεύκολη συνταγή ακόμα και για αρχάριους αλλά με αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει. Οι περισσότεροι έχουμε μνήμες απο
Καταγωγή: Ελλάδα | Προετοιμασία: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 40΄Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4-5 καρβέλια Υλικα 1500γρ.
Μπορεί όμως να διατηρηθεί στην κατάψυξη για μια εβδομάδα. Ιταλικής προέλευσης ψωμί , με καλή γεύση και πολλές χρήσεις στη
Καταγωγή: Ελλάδα | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο | Μερίδες: Για ταψί
Η παράδοση μάλιστα προστάζει, οι γυναίκες να έχουν πάντοτε στο σπίτι τους φυλαγμένο λίγο ζυμάρι από το ψωμί της ημέρας,
Το σχήμα του είναι μακρόστενο, πλατύ και κάπως επίπεδο και από το τέλος της δεκαετίας του 90 έγινε παγκόσμια γνωστό,
Έχει υποκίτρινο χρώμα, κυρίως λόγω των καροτενοειδών, αν και μερικές φορές υπόκειται σε λεύκανση. Είναι ιδανικό για να φτιάχνουμε ψωμί,
Περιμένω στωικά να δοκιμάσω τα καλούδια από τα χεράκια της. Η ευγενική Κυρία κατάγεται από τη Γεωργία και γνωρίζοντάς την
Στο πέρασμα των αιώνων, κοσμογονικές αλλαγές έγιναν στον τρόπο διαβίωσης, στις γευστικές προτιμήσεις και στις συνήθειές μας. Το ψωμί, όμως,