VIDEO ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φωλιές τορτίγιας με γαρίδες & μπέικον

Αυτές οι φωλιές από τορτίγιας θα γίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα και θα γεμίσουν με δροσερή σαλάτα, δημιουργώντας ένα απίστευτο ορεκτικό. Τραγανά “μπολάκια” από τορτίγιας, με τη γέμιση της γαρίδας ceviche, θα είναι ένας γευστικός συνδυασμός αξέχαστος! Ιδανικά για mini σαλάτες για μπουφέ ή πάρτι γίνονται ανάρπαστες!!! Είναι γρήγορη η συνταγή και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!

Υλικα6 πιτάκια τορτίγιας
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (περίπου 20 γραμμάρια η κάθε μια)
150 γρ. χυμός από λάιμς (γλυκολέμονα)
20 γρ. σησαμέλαιο
120 γρ. μπέικον σε φέτες
1 κ.σ. μιρίν (βλ. παρακάτω)
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κ.γ. mix μπαχαρικών tandoori
Λίγα φύλλα ρόκας
250 γρ. προβρασμένα κόκκινα φασόλια
120 γρ. ψιλοκομμένη πιπεριά
Κρέμα Βαλσαμικού BRAVA

 

ΔιαδικασίαΚόβουμε στη μέση τα τορτίγιας και Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πιτάκια. Βάζουμε στο τάψακι για μάφινς δημιουργώντας μικρές φωλιές. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο C. Φτιάχνουμε το μείγμα της μαρινάδας για τις γαρίδες, βάζοντας τον χυμό από τα λάιμς, το σησαμέλαιο και τα μπαχαρικά. Καλύπτουμε με το μείγμα τις γαρίδες και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στεγνώνουμε τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί και τυλίγουμε με το μπέικον. Καρφώνουμε με το πιρούνι και περνάμε από τη φλόγα του γκαζιού για 1 λεπτό. Κόβουμε λίγα φύλλα ρόκας, προσθέτουμε τα φασόλια και τις πιπεριές μέσα στις φωλιές, προσθέτουμε και τις γαρίδες με το μπέικον και ντρεσάρουμε με την Κρέμα Βαλσαμικού BRAVA.