τραγανίζουν σητν επιφάνεια και λιώνουν στο στόμο.
Κρατάνε τα μυστικά καλά και έχουν σαν αποτέλεσμα εκείνο της γιαγιάς που δεν ξεχνάμε ποτέ….

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4 άτομα

Υλικα
4 μεγάλες πίτες αραβικές Λίγα φύλλα μαρουλιού
12 ντοματίνια ή 2 ντομάτες μόνο η ψίχα κομμένη σε κύβους
12 φέτες τυρί Έμμενταλ
Για τα κεφτεδάκια
600γρ. κιμά Χοιρινό
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Μουστάρδα Brava απαλή
200 γρ. ψωμί του τοστ φρέσκο χωρίς κόρα
1/3 κούπας γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ανθρακική σόδα σε σκόνη
½ κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ κ.γ. ρίγανη
Αλάτι & πιπερί
Λάδι για τηγάνισμα/σπορέλαιο
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Για τη σος
6 κ.σ. Μαγιονέζα Brava
2 κ.σ. Κέτσαπ Brava 1 κ.γ. ούζο

Διαδικασία 
Ζυμώνουμε τους δυο κιμάδες με όλα τα υλικά του κιμά καλά και αν έχουμε το χρόνο, αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρει ο κιμάς τα αρώματα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι ενώ πλάθουμε τα κεφτεδάκια μικρά και στρογγυλά. Περνάμε ένα ένα από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κεφτεδάκια λίγα λίγα. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C, λαδώνουμε ελαφρά τις αραβικές και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζοντάς τες τις διπλώνουμε στη μέση όσο ακόμα είναι ζεστές και έχουν ελαστικότητα. Τοποθετούμε τις φέτες τυριού και περίπου 4 κεφτεδάκια σε κάθε μια. Κόβουμε τα ντοματίνια και το μαρούλι και γεμίζουμε ενδιάμεσα. Σε μια μεγάλη κούπα ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και απλώνουμε πάνω σε κάθε αραβική.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-