Το απόλυτο snack για όσους ακολουθούν τις διατροφικές συνήθειες για απώλεια βάρους και όχι μόνο αφού μπορεί εύκολα να είναι το συνοδευτικό για την μπύρα μας το καλοκαίρι, ένα από τα canapé για το πάρτι που οργανώσαμε ή απλά το snack του γραφείου.

Το ετοιμάζουμε το πρωί και όταν πεινάσουμε στην εργασία μας, έχουμε έτοιμο ένα ελαφρύ snack που θα μας δώσει ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα μας. Το ταπεράκι έτοιμο και φύγαμε… Είναι ένας τρόπος ιδανικός να αποφύγουμε σε αυτό το γεύμα τους αμυλώδης υδατάνθρακες και να έχουμε ένα ισορροπημένο snack.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος προετοιμασίας: 5′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 8 καναπέ, μικρά αγγουράκια

Υλικα4 αγγούρια μικρά Κρήτης
300 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3 κ.σ. Κέτσαπ Brava
100γρ. τόνος σε νερό ή καπνιστός
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Λίγα φύλλα μαϊντανού
Πιπέρι

Διαδικασία Πλένουμε καλά τα αγγουράκια και αν είναι χοντρόφλουδα τα καθαρίζουμε εξωτερικά, αλλιώς τα αφήνουμε με τον πράσινο φλοιό που έχει πολλές βιταμίνες.

Τα χωρίζουμε στη μέση και αφαιρούμε την κοιλότητα με τους σπόρους.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, τον τόνο, με την παρμεζάνα και την Κέτσαπ Brava.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι προσεχτικά απλώνουμε κατά μήκος την κρέμα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και ρίχνουμε από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-