όπως κι αν έχει όμως είναι μια συνταγή που προτείνω σε όλες εκείνες τις Ακούραστες Μανούλες που θέλουν να δώσουν στα παιδάκια τους ένα γλυκάκι για το σχολείο.

Καταγωγή: Αμερική | Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 25 τεμάχια

Υλικα
Shortbread Βάση
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ της κούπας ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κόρν φλάουρ
¼ κ.γ. αλάτι
½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1κ.σ. κρύο νερό
1 μεγάλο κρόκο αβγού
Για την στρώση καραμέλας
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
Για την στρώση σοκολάτας
200γρ. κουβερτούρα (σοκολάτα)
80γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία 

Για τη βάση Shortbread Προθερμαίνουμε το φόυρνο στους 180ο C. Επιλέξτε ένα ταψάκι στα 22-23 εκατοστά διάμετρο και στρώστε το με αλουμινόχαρτο γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολο να βγάλουμε τη βάση shortbread από το σκεύος.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και αφήνουμε στην άκρη. Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και αλάτι και τα αναμυγνείουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά.
Απλώνουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε στους 180ο C περίπου για 20 λεπτά ή έως ότου πάρει ελαφρύ χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Για τη στρώση καραμέλας τοποθετούμε ολόκληρες τις συσκευασίες του ζαχαρούχου γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται αρκετά οι συσκευασίες. Προσοχή! Το νερό πρέπει να είναι αρχικά κρύο και πρέπει να «σιγοβράσουμε» τις συσκευασίες σε πολύ σιγανή φωτιά. Για να γίνει το ζαχαρούχο κρέμα καραμέλας χρειάζεται βράσιμο τουλάχιστον 2 ώρες. Αφαιρούμε τις συσκευασίες από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά ανοίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε πάνω από το shortbread.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά και με υπομονή με έναν αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Τέλος ρίχνουμε στο ταψί και τη σοκολάτα προσέχοντας να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα και να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να δέσει η σοκολάτα με τα υπόλοιπα υλικά και τραβώντας το αλουμινόχαρτο βγάζουμε ολόκληρο το γλυκό μας σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε στις μερίδες κα το σχήμα που θέλουμε. Το σύνηθες είναι παραλληλόγραμμες ή τετράγωνες μπάρες στα 8Χ2 εκ. ή όπως αλλιώς μας αρέσει.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-