Χωρίς κατηγορία

Penne με τόνο & γιαούρτι

Ένα γρήγορο πιάτο Ζυμαρικών για την ώρα που επιστρέφουμε στο σπίτι κουρασμένοι. Γευστικό και στα πλαίσια μιας δίαιτας ή υγιεινής διατροφής μπορεί

… να παρασκευαστεί πανεύκολα σε 10 μόλις λεπτά.
Το μεσημεριανό είναι ένα σημαντικό γεύμα, καθώς αποτελεί το μέσο γεύμα της ημέρας και είναι αυτό που τροφοδοτεί με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά το σώμα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες που έχει μέχρι το επόμενο γεύμα.

Καταγωγή: Ιταλία | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 8-10 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4 άτομα

Υλικα
400γρ Penne tricolore
150 γρ. μανιτάρια Portobello
150 γρ. τόνο σε νερό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία 
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε αργά το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και την παρμεζάνα.
3. Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σερβίρονται και ζεστά και κρύα το καλοκαίρι και μάλιστα με μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας γίνονται μια πολύ γευστική σαλάτα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-