ΓΛΥΚΑ

Panna Cotta σοκολάτα

Το ιταλικό κρεμώδες γλυκό είναι σε πολλούς από εμάς όσο γνωστό τόσο αγαπητό panna cotta=ψημένη κρέμα).

Αν το πρωί το συναντήσουμε στο ψυγείο, δε θα κάνει παρέα στον καφέ μας; Ή αντίστοιχα το βράδυ δε θα μας γλυκάνει με το τσάι μας; Σε εμένα λειτουργεί και τις μικρές ώρες, εκεί κατά τις 3 το πρωί που στήνεσαι μπροστά στο ψυγείο με το κουτάλι στο στόμα κι ανάμεσα στο κουτούλημα της νύστας, απολαμβάνεις το όνειρο της πανακότα. Όποια ώρα κι αν την δούμε, κάμπτει όλες τις αντιστάσεις μας…. γυναίκα δεν είναι;

Καταγωγή: Ιταλία | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 5-10 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4 βάζα μαρμελάδας – τα μικρά χωριτητκότητας περίπου 225γρ.

Υλικα
550 ml. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250 ml. γάλα φρέσκο, πλήρες
180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. ζάχαρη
5-6 σταγόνες άρωμα βανίλια , ή μισό stick βανίλιας * προαιρετικά, (το βρίσκεται εύκολα στα μεγάλα super market στα υλικά για τα γλυκά, υπάρχει επίσης άρωμα πορτοκάλι, αμύγδαλο)
20 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
1γρ. αλάτι
Διαδικασία 
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσουν και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος,το γάλα, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας και τα ζεσταίνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα κι αυτά. Προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και η ζελατίνη και το μείγμα να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα βαζάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τέλος σερβίρουμε με λίγες φλούδες ή κομματάκια λευκής σοκολάτας. • Από τη λευκή σοκολάτα μπορούμε εύκολα με ένα μαχαίρι λείο να δημιουργήσουμε φλόυδες. • Επίσης μπορούμε εναλλακτικά αν τη σερβίρουμε σε ποτήρια

————————————————————————————————————————————————————————————————————-