Κριτσανιστά στο πρώτο δάγκωμα, ενώ ακολουθεί η γλυκοπιπεράτη γεύση του κρεμμυδιού στο εσωτερικό. Φτιαγμένα στο σπίτι τα κρεμμυδάκια σε κουρκούτι είναι γρήγορο και εύκολο ορεκτικό ή συνοδευτικό για την μπύρα η το κρασί. Το Dip της Κέτσαπ Brava έρχεται να συμπληρώσει και να κάνει κάθε μπουκιά νόστιμη.

Καταγωγή: Διεθνές |Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ |Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο |Μερίδες: 4-6 άτομα ως ορεκτικό

Υλικα 3 μεγάλα κρεμμύδια (500γρ.)
2 φλιτ. Τσαγιού για το αλεύρωμα
Για το χυλό :
220 γρ. αλεύρι μαλακό ή 2 φλιτ. τσαγιού
10 γρ. ξηρή μαγιά ή 1 φακελάκι
1 κουτάκι μπύρα των 330 ml.
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Για το πικάντικο dip Κέτσαπ Βrava :
100 γρ. ή 10 κ.σ. Κέτσαπ Brava
1 κ.σ. λάδι ελαφρύ
1 πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
3 κ.σ. κόκκινο κρασί
½ κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη
Χυμός 1 πορτοκάλι
Λάδι για το τηγάνισμα.

Διαδικασία Κόβουμε σε ροδέλες 0,5-1 εκατοστό τα κρεμμύδια τα οποία και βάζουμε σε μπολ με χλιαρό νερό για να φύγει η αψάδα τους.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το πικάντικο dip Κέτσαπ Βrava το οποίο είναι πολύ αρωματικό και σερβίρεται και κρύο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι αργά και υπομονετικά και μόλις μαλακώσει πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώσει. Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσουν για 15 λεπτά περίπου.
TipΘα κόψουμε κατά μήκος την πιπεριά τσίλι και θα την ανοίξουμε στη μέση. Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το αποτέλεσμα τόσο περισσότερους σπόρους θα αφήσουμε ώστε να προστεθούν στη σάλτσα μας. Οι σπόροι είναι εκείνοι που καίνε. Αν θέλουμε μπορούμε να τους αφαιρέσουμε τελείως και να κόψουμε σε μικρά κομμάτια και να προσθέσουμε το τσίλι έτσι ώστε να έχουμε το άρωμα χωρίς όμως το πικάντικο κάψιμο.
Για να φτιάξουμε το χυλό που θα πανάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύομε τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Τα κρεμμύδια λίγα λίγα κάθε φορά (3-4 ροδέλες) τα αλευρώνουμε, μετά τα βουτάμε στο χυλό και τέλος στο καυτό λάδι. Χρειάζονται λεπτό για να είναι έτοιμα. Βγάζουμε από τη φριτέζα και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να αφήσουν το περιττό λάδι.
*Tip: Όταν θέλουμε βαθύ τηγάνισμα δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα από ότι τηγανίζουμε ταυτόχρονα μέσα στο λάδι. Αυτό για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και το υλικό μας βράζει αντί να τηγανίζεται
————————————————————————————————————————————————————————————————————-