Mojo ή Mojito?
Το μοχίτο είναι το γνωστό κοκτέιλ από λευκό ρούμι, λιωμένη μαύρη ζάχαρη, χυμό λάϊμ, σόδα και δυόσμο.
Το μόχο από την άλλη, είναι μια υδαρής και δροσερή σάλτσα με ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως ο κόλιανδρος ή ο δυόσμος, τα οποία της χαρίζουν φρεσκάδα και άρωμα, ενώ χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να επιτευχθεί.
Η γεύση της όμως είναι ακαταμάχητη ιδιαίτερα αν συνοδέψει τηγανητές πατάτες.
Και η συνταγή είναι η ακόλουθη:
Καταγωγή: | Προετοιμασία: | Χρόνος μαγειρέματος: | Βαθμός δυσκολίας: | Μερίδες:
Υλικα
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. του τσαγιού φύλλα δυόσμου
¾ φλιτζ. χυμό λεμονιού
½ φλτζ. Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένος
½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ρίγανη
2 ½ κ.γ. τριμμένο κίμμινο
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο Multi ή σε κάποιον πολτοποιητή. Χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά σε ελάχιστη ποσότητα. Αν πήξει πολύ το αποτέλεσμα αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.