Τα πιο διάσημα Macaroons του κόσμου, βρίσκονται στο λαμπερό Παρίσι και στο φημισμένο “Laduree” που εδώ και χρόνια, παρασκευάζει το πιο αναγνωρίσιμο γλυκό της Γαλλίας.

Τα τελευταία χρόνια, το Laduree, άνοιξε παραρτήματα σε όλο τον κόσμο αλλά «τα αυθεντικά Macaroons του παρισινού Laduree, είναι εξαιρετικά» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ… όμως το σίγουρο είναι πως στην κουζίνας μας μπορούμε κι εμείς να κάνουμε Θαύματα και μάλιστα εύκολα όταν έχουμε μια συνταγή δοκιμασμένη που πάντα θα πετύχει!!! Τα υπέροχα Γαλλικά γλυκίσματα στα χέρια μας!

Καταγωγή: Γαλλία | Προετοιμασία: 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος:20 Λεπτά για τα macarrons, 1.5 ώρα για την κρέμα καραμέλας | Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο | Μερίδες: 16 τεμάχια περίπου

Υλικα 3 Ασπράδια αβγών
55 γρ. ή ¼ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ. γ. άρωμα βανίλιας ή αμυγδάλου (*το βρίσκουμε σε αμπούλες στο Supermarket σε οικονομική συσκευασία)
200γρ. ή 1 ¼ ζάχαρη άχνη
120 γρ. ή ¾ τη κούπας αμυγδαλόψιχα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 συσκευασία Ζαχαρούχο γάλα

Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όπως είναι τη συσκευασία του ζαχαρούχο γάλακτος χωρίς να την ανοίξουμε. Τη σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε τη συσκευασία για 1,5 ώρα. Όταν θα τη βγάλουμε από την κατσαρόλα και την ανοίξουμε θα έχουμε μπροστά μας την ωραιότερη κρέμα καραμέλας. Εύκολο;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα που θα προκύψει να αρχίσει να σηκώνει «μύτες». Τότε προσθέτουμε την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σατινένια σφικτή μαρέγκα.

TipΤα καλύτερα macaroons γίνονται με ασπράδια που έχουν μείνει στο ψυγείο μας για περίπου 2 ημέρες. Πολλές φορές όταν κάνουμε παρασκευές για σάλτσες καλό είναι να φυλάμε τα ασπράδια στο ψυγείο. Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε τις επόμενες ημέρες καταπληκτικά macaroons.

Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα) τη μαρέγκα με την αμυγδαλόψιχα, το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
Στρώνουμε σε λαμαρίνα χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη ζαχαροπλαστικής και με τη βοήθεια ενός κορνέ δημιουργούμε μικρά στρογγυλά σχήματα προσέχοντας να είναι περίπου τα ίδια σε ποσότητα και διάμετρο. Φροντίζουμε να είναι σε απόσταση μεταξύ τους.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και επαλείφοντας στην ίσια πλευρά λίγο από την κρέμα καραμέλας κολλάμε άλλο μισό macaroon από την άλλη. Απολαμβάνουμε…

————————————————————————————————————————————————————————————————————-