Χωρίς κατηγορία

Macaroni and Cheese

Σε πολλές αμερικάνικες ταινίες βλέπουμε οι πρωταγωνιστές να ετοιμάζουν και να τσακίζουν ένα πιάτο με μακαρόνια και κίτρινο τυρί που τρέχει κρεμώδες σε κάθε πιρουνιά.

Αυτό είναι ένα πιάτο που το προτείνω για περιόδους άγχους ή στεναχώριας μιας και η θερμιδική του απόδοση μπορεί να είναι τρομερή διατροφική παρασπονδία, αλλά τι να κάνουμε υπάρχουν κι αυτά. Τα διαφορετικά τυριά λιώνουν μέσα στο ρου και δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από την αίσθηση της βελούδινης σάλτσας με μακαρόνια στο στόμα. Τέλος πάντων ας το παίξουμε και μια μέρα πρωταγωνιστές κάποιας ταινίας και ας δοκιμάσουμε το macaroni κόλαση!

Καταγωγή: Αμερική | Προετοιμασία: 5’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4 άτομα ως πρώτο πιάτο, για 2 άτομα ως κυρίως

Υλικα
400 γρ. κοφτό μακαρόνι
40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. βούτυρο
500ml φρέσκο γάλα
350γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο ή σε κύβους
200γρ. τυρί Gruyere ή Γραβιέρα
100γρ. τυρί mozzarella ή Fontina
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Διαδικασία 
Βράσουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα κρατάμε al dente. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε, μέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώμα, για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα σιγά σιγά και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά. Προσθέτουμε και τα τυριά και τα μπαχάρια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα τυριών.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. • Κάποιοι προτιμούν σε αυτό το στάδιο να βάλουν τα μακαρόνια σε πυρίμαχο σκεύος να πασπαλίσουν με λίγο παρμεζάνα και να τρίψουν από πάνω 2-3 φρυγανιές. Χρειάζεται φούρνο για 5 λεπτά για να δημιουργηθεί κρούστα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-