Μπορούμε να σερβίρουμε τη frittata να συνοδεύσουμε την μπύρα μας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ αποτελεί πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες για το ξεκίνημα της ημέρας.

Καταγωγή: Ιταλία | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο | Μερίδες: 4

Υλικα
150 γραμμ. καθαρισμένο, τρυφερό σπανάκι
250 μανιτάρια πλευρώτους
50ml. γάλα ή 1 φλ. καφέ
1 ντομάτα μόνο η ψίχα
1 πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κύβους
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
6 αβγά
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την παρμεζάνα, το γάλα και το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε το θυμάρι. Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας στα αβγά και ανακατεύουμε. Ξαναρίχνουμε το μέιγμα στο τηγάνι και αφήνουμε να πήξει για 6-8 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Είναι εύκολο να γυρίσουμε τη frittata μας με το καπάκι από μια κατσαρόλα. Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
*Tip. Μπορούμε να σερβίρουμε τη frittata να συνοδεύσουμε την μπύρα μας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ αποτελεί πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες για το ξεκίνημα της ημέρας.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-