Η μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική

δράση προστατεύει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα μικρών και μεγάλων.Μια μόλις μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες! Απολαύστε το μοναδικό αυτό snack οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, γιατί εκτός των άλλων είναι απίστευτα γευστικό.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 25-30τμχ ανάλογα το μέγεθος που θα φτιάξουμε

Υλικα250 γραμ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις
250 γραμ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γραμ. Νιφάδες Βρώμης
150 γραμ. Μαύρη Ζάχαρη
20 γραμ. Κονιάκ
120γραμ. Σταφίδες
12γραμ. Μπέικιν Πάουντερ
½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. Καννέλα
Μία πρέζα αλάτι
Βανίλια

Διαδικασία Βάζουμε σε ένα μπολ το κονιάκ με τις σταφίδες για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, τη μαύρη ζάχαρη, το μπέικιν καιτ ατα μπαχαρικά.

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το κονιάκ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με τα χέρια καλύτερα για να μείνουν ολόκληρες.

Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα (το μίγμα είναι αρκετά σκληρό και στητό) και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα στους 180°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά θέλουμε τα cookies. Όσο πιο μαλακά τα θέλουμε τόσο λιγότερο τα ψήνουμε.

Επίσης μην σας ξεγελάσει το πόσο μαλακά θα είναι στα 25 λεπτά. Τα cookies θα γίνουν τραγανά όταν κρυώσουν στη σχάρα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-