Λέγονται casarecce που σημαίνει σπιτικά. Τα ζυμαρικά αυτά γίνονται εύκολα στο σπίτι ως pastα fresca, όμως μπορούμε να τα βρούμε στο super market και έτοιμα.

Η επιλογή είναι θέμα χρόνου που έχουμε να αφιερώσουμε στην κουζίνα μας. Στο τέλος της συνταγής υπάρχουν οι οδηγίες για να φτιάξετε στο σπίτι φρέσκια Pasta.

Καταγωγή: Ιταλία | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 8-10 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
1 πακέτο casarecce
Υλικά για τη σάλτσα:
300γρ. κατσικίσιο τυρί
80 γρ. τριμμένη παρμετζάνα
150 γρ. ντοματίνια (pomodori)
30γρ. παρθένο ελαιόλαδο
120 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
Λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. βούτυρο

 

Διαδικασια
Για τα έτοιμα ζυμαρικά βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και δεν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό! (Για τα φρέσκα ζυμαρικά, τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να έρθουν στην επιφάνεια προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε όσο παραμένουν al dente).
Αναμιγνύουμε το τυρί με το ελαιόλαδο και τις ψιλοκομμένες ελιές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok λιώνουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε τις casarecce. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του τυριού με τις ελιές και το θυμάρι και αναμιγνύουμε για 3 λεπτά. Το κατσικίσιο τυρί λίωνει και αγκαλιάζει την pasta. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Σερβίρουμε αμέσως.

 

TipΑν θέλετε να δοκιμάσετε με φρέσκα ζυμαρικά τη συνταγή αυτή ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.
Θα χρειαστείτε: 400 γρ. αλεύρι από μαλακό στάρι τύπου 00 (υπάρχει στο supermarket, και στους φούρνους)
4 αβγά
1 πρέζα αλάτι.

 

Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη για την pasta χρειαζόμαστε μια μεγάλη επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας μας και την μηχανή Pasta που είναι χειροκίνητη, ιδανική για το σπίτι. Στον πάγκο της κουζίνας φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και δημιουργούμε ένα λακάκι στη μέση όπου και ρίχνουμε τα αβγά και το αλάτι. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε ώστε να γίνει η ζύμη ομοιογενείς και σφικτή. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη στο μίξερ με το φτερό. Κλείνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Κόβουμε τη ζύμη της pasta σε 4 κομμάτια και περνάμε από τη μηχανή το πρώτο και στο μεγάλο διάκενο της μηχανής. Διπλώνουμε στη μέση το ζυμάρι και το ξαναπερνάμε δεύτερη φορά. Κάνοντας τη διαδικασία αυτή αρχίζουμε και μειώνουμε το διάκενο σταδιακά, ώσπου να φτάσουμε το ζυμάρι μας να είναι περίπου στα 3 χιλιοστά. Κόβουμε και δημιουργούμε ζυμαρικά όπως farfalle (σχήμα πεταλούδας), ravioli, lasagna, casarecce.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε όσο είναι al dente.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-