Πήραμε λοιπόν αυτά τα μεξικάνικα πεντανόστιμα πιτάκια και τα γεμίσαμε με ασιατικά αρώματα. Το αποτέλεσμα;

Γεμάτη, σχεδόν εξωτική και σίγουρα Μεξικοριεντάλ γεύση. Λίγα υλικά και εύκολη συνταγή, γίνεται γρήγορα για να καλύψει ένα εν τάχυ γεύμα. Η μουστάρδα και το κέτσαπ Brava αρωματίζουν πικάντικα τον κιμά, ενώ τα μπαχάρια γαργαλάνε ευχάριστα τον ουρανίσκο… πάμε για Μεξικοριεντάλ;

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 35-40 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα

4 μεγάλες τορτίγιας (αν θα βρείτε μικρότερες στο εμπόριο, απλά θα φτιάξετε με το υλικό αυτό περισσότερες)

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
250 γρ. κιμά αρνίσιο
40 ml ελαιόλαδο
200 ml ζωμός λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Μουστάρδα απαλή Brava + 2 για το σερβίρισμα
2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι ξηρό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Αλάτι & πιπέρι
150 gr. τσένταρ

λίγη σάλτσα Shatta (τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ)

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ιδρώνουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, βάζουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1 ακόμα λεπτό.

Αναμειγνύουμε τους κιμάδες μεταξύ τους και τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και διασπούμε τα χοντρά κομμάτια με την κουτάλα ώστε να μην κάνει σγόμπους ο κιμάς. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα και το κέτσαπ Brava και αφήνουμε για 10 λεπτά να πιει ο κιμά τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε τα βότανα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όσο ο κιμάς είναι ζεστός προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σε κάθε αραβική μια στρώση από το μείγμα των κιμάδων – σαν πίτσα- και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε σε ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω, ενώ στο σημείο της ένωσης φροντίζουμε να έχουμε βάλει λίγο περισσότερο τυρί για να κολλήσει η αραβική.

Βάζουμε στο φούρνο στους 160ο C για 5 λεπτά, ουσιαστικά για να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε ρολάκια. Σερβίρουμε με Μουστάρδα Brava για να γευόμαστε μαζί σε κάθε μπουκιά.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-