Χωρίς κατηγορία

Burger γαλοπούλας

Η εφεύρεση του burger αποδίδεται τελικά, μετά από πολλές ιστορίες και χώρες που διεκδικούν την πρώιμη μορφή του, στον Louis Lassen και το εστιατόριο Louis Lunch στο New Haven Connecticut.

Στην προσπάθεια του να εξυπηρετήσει έναν ανυπόμονο πελάτη ο Lassen το 1895 σέρβιρε ένα μπιφτέκι ανάμεσα από δύο φέτες ψημένο ψωμί κι έτσι δημιουργήθηκε το σημερινό burger.
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να αντισταθείς σε ένα καλό burger. Τα σύγχρονα burger περιέχουν πλούσια υλικά και διάφορες σως. Σήμερα εμείς θα δοκιμάσουμε το Burger γαλοπούλας με σος μαγιονέζας και έτσι για το contrast και το gourmet της υπόθεσης θα πετάξουμε και μερικές μεθυσμένες σταφίδες… του πάνε, πιστέψτε με και δοκιμάστε το!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 6-8 μεγάλα Burger

Υλικα
700 γρ. κιμάς γαλοπούλας
6 φέτες του τοστ χωρίς κόρα
½ από το κουτάκι της σόδας (αναψυκτικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κ.σ. Mουστάρδα Brava Mild
2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβγό
2 φρυγανιές τριμμένες Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη & θυμάρι κατά προτίμηση
Προαιρετικά (100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο)
(στρογγυλά ψωμάκια για τα Burger)
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
Φύλλα μαρουλιού
Για τη σάλτσα μαγιονέζας
50 ml σταφίδες
3 κ.σ. κόκκινο ξηρό κρασί
3 κ.σ. Μαγιονέζα Brava
2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
1 κ.σ. ξηρό κρασί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και σε ένα μπολάκι μουσκεύουμε τις σταφίδες με το κρασί. Στο Multi πολτοποιούμε το κρεμμύδι με το ψωμί και τη σόδα, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά ώστε να αρωματιστεί και να αλατιστεί όλο το μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά των Burgers και τα ζυμώνουμε με το μείγμα από το Multi.
Αν έχουμε το χρόνο αφήνουμε στο ψυγείο τον κιμά να απορροφήσει τα αρώματα για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε στους 200ο για 25-30 λεπτά ανάλογα την ένταση του φούρνου μας. Δοκιμάζουμε κόβοντας Burger στη μέση όπου θα ελέγξουμε πως έχει ψηθεί καλά.
Εν τω μεταξύ σε μια κούπα μεγάλη αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και προσθέτουμε και τις σταφίδες. Τοποθετούμε μια ροδέλα κρεμμύδι, μια φέτα ντομάτας & από ένα φύλλο μαρουλιού πάνω στα ψωμάκια, το μπιφτέκι γαλοπούλας που όπως είναι ζεστό του ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ. Τέλος περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα κάθε burger.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-