FINGER FOODΟΡΕΚΤΙΚΑΣΝΑΚ

Brioche γεμιστά με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Τόσο απλό και γρήγορο σνακ, είναι μια υπέροχη ιδέα για το παιδικό πάρτυ.

Μία γρήγορη και πολύ εύκολη συνταγή για όλες τις στιγμές…. Επίσης είναι ένα πολύ καλό καναπέ για να συμπληρώσουμε τον μπουφέ, τόσο στο παιδικό όσο και στο πάρτυ των μεγάλων. Νόστιμο και πικάντικο, αν διαλέξουμε μικρά brioche είναι ένα καταπληκτικό finger food.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος : 5-10′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 10-12 brioche μακρόστενα

Υλικα10-12 ψωμάκια μπριός μικρά
¼ κιμά μοσχάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.γ. πάστα τομάτας
Αλάτι & Πιπέρι
Βασιλικός
Μαϊντανός
150gr γραβιέρα χοντροκομμένη
80gr cheddar χοντροκομμένο για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα Γιαουρτιού :
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, 200 γρ.
2 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι
Πάπρικα

Διαδικασία Σε τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο και μόλις μαλακώσει λίγο προσθέτουμε και τον κιμά. Αφού σοταριστεί και ο κιμάς προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα τα μπαχαρικά, τον πελτέ και λίγο νερό (2-3κ.σ.) Λίγο πριν γίνει ο κιμάς προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό και μαϊντανό.

Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε ένα καπάκι από τα ψωμάκια μας και αφαιρούμε τη ψίχα και τα αφήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί αφού πρώτα βουτυρώσουμε και τα ψωμάκια με ένα πινέλο.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την πάπρικα και το γιαούρτι. Βάζουμε μέσα στα ψωμάκια λίγο κιμά, πασπαλίζουμε με την γραβιέρα σκεπάζω με την σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με λίγο cheddar.
Ψήνουμε στον αέρα στους 160ο – 170ο μέχρι να λυόσουν τα τυριά και να τραγανίσει το brioche, περίπου 5΄-10΄ανάλογα τον φούρνο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-