Χωρίς κατηγορία

Φακές με ρύζι και κρέμα τυρί

Ένα ιδιεταιρο φαγητό εμπνευσμένο απο την ύπεθρο. Εύκολο, γρήγορο , οικονομικά και πολύ γευστικό ακόμα για ποιο ιδιαίτερες περιστάσεις

Καταγωγή: Ελλάδα | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 6 άτομα

Υλικα
250 γρ. φακές χοντρές ( εγώ είχα χοντρές, βάλτε και ψιλές )
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι γλασέ ( για σούπα )
μισό φλιτζάνι του καφέ πουρέ ντομάτας
μισό κρεμμύδι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξύδι άσπρο
1 φύλλο δάφνης
100 γρ. κρέμα τυρί
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλυτζάνια του καφέ νερό, να βράσουν. Πλένουμε καλά τις φακές και καθαρίζουμε και κοβουμε το κρεμμύδι. Όταν γίνει, ρίχνουμε την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα εκτός από την κρέμα τυρί.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε να γίνουν, θα χρειαστούν 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-