κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο

κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενοκειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο κειμενο κειμενο εισαγωγικο κειμενο

Καταγωγή : Διεθνές | Προετοιμασία: 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 45-50′ | Βαθμός δυσκολίας : Εύκολο |

Υλικα 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1φύλλο Δάφνης
1 σκέλιδα λιωμένο σκόρδο ή 1 κ.γ. Σε σκόνη
1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 80γρ. Περίπου
1/2 κούπα ψιλοκομμένο σέλερυ, 120γρ. Περίπου
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρότα, 50γρ. Περίπου
2 κούπες φακές μέτριες
1/2 κ.γ. Νιφάδες Μπούκοβο
4 κούπες ζωμός λαχανικών
1 1/2 κούπα κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
1 κούπα ντομάτες κον κασέ
λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1-2 κλωνάρια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά σε περιόδους που δεν νηστεύουμε τελειώνουμε το πιάτο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γιαούρτι.
Σε ένα σκεύος φέρνουμε σς σημείο βρασμού μπόλικο νερό, ικανό να σκεπάσει τις φακές.Όταν το νερό βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις φακές για 3 λεπτά και σουρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης για να αρωματιστεί.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερυ, τα καρότα. Σωτάρουμε για 7-8 λεπτά, ενώ τα τελευταία 2 προσθέτουμε και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, τις νιφάδες μπούκοβο, 2 1/2 κούπες από τον ζωμό, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι φακές να είναι σχεδόν μαγειρένες.

Προσθέτουμε και την κολοκύθα, τις ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 15 λεπτά. Ελέγχουμε ενδιάμεσα να μην πιάσει και άν πιει όλο τον ζωμό προσθέτουμε λίγο νερό.

Όταν έχει μαλακώσει και η κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε. Τέλος αρωματίζουμε με τον βασιλικό και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Προαιρετικά σε περιόδους που δεν νηστεύουμε, μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το πιάτο με λίγο ελαιόλαδο έξτρα και 2 κ.σ. Γιαουρτι σε κάθε πιάτο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-