Σαλάτα καπρέζε
Η ιταλική σαλάτα καπρέζε με ελληνικό άρωμα, μια σαλάτα όνειρο.
Σαλάτα καπρέζε (caprese). Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο ορεκτικό από την Ιταλία με αγάπη…
Καταγωγή: Ιταλία | Προετοιμασία: 5-10΄ Χρόνος μαγειρέματος: – | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4-6
Υλικα 8 ντομάτες
2 μπαλάκια μοτσαρέλα
100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι βασιλικό
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
2 κ.σ. σάλτσα βαλσαμικού με μέλι
Διαδικασία Προσαρμόστε στο πολυμίξερ τον δίσκο κοπής για λεπτές φέτες και κόψτε τις ντομάτες. Στραγγίξτε την μοτσαρέλα και κόψτε και αυτή σε κομμάτια φέτες.
Βάλτε τις ντομάτες και την μοτσαρέλα σε μια μπολ σερβιρίσματος. Βάζουμε στην σειρά τις ντομάτες εναλλάξ με την μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπήστε στον κάδο του πολυμίξερ τον βασιλικό, το λάδι, το πιπέρι και επεξεργαστείτε τα υλικά.
Προσθέστε το μίγμα στο μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε καλά. Περιχύνουμε με την σάλτσα ελαιόλαδο και μπαλσάμικου και γαρνίρουμε με τον βασιλικό.
Tip Διατηρήστε τις ντομάτες στο ψυγείο πριν τις κόψετε. Διατηρήστε την σαλάτα στο ψυγείο, εάν χρειαστεί, αλλά θυμηθείτε να την βγάλετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν την σερβίρετε.