VIDEO ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑ

Ρολάκια Κανέλας – Cinnamon Rolls

Υλικα130γρ. βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη
5γρ. κανέλλα
1κ.γ. γαρίφαλλο
850γρ. ζύμη σφολιάτας

 

ΔιαδικασίαΛιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο μας
Ξετυλίγουμε τη ζύμη
Βουτυρώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια
Αναμυγνείουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλλο
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ζύμης
Διπλώνουμε σε ρολό αρκετά σφικτά, βάζοντας την άκρη της ζύμης από κάτω
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 1,5-2 εκατοστών
Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και τοποθετούμε όπως δείχνει
Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια
Αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα.