Σοκολατένιο κέικ με γλάσο & φρούτα
Κυριακή πρωί, Οκτώβρης και ακόμα ο καιρός τέλειος. Για σκέψου... μπαλκόνι, εφημερίδα, σοκολάτα!.
Τη στιγμή που η σοκολατένια μπουκιά πλησιάζει το στόμα, το υπέροχο άρωμά της μας πλημμυρίζει. Το απόλυτο Σοκολατένιο κέικ με γλάσο & φρούτα είναι εδώ.Η σοκολάτα λιώνει απαλά στη γλώσσα και η βελούδινη υφή της γαργαλάει τους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου μας.
Το μήνυμα μεταφέρεται στον εγκέφαλο με αστραπιαίους ρυθμούς και εμείς νιώθουμε μια γλυκιά ευτυχία να εγκαθίσταται σε κάθε ζωντανό κύτταρο του οργανισμού μας. Χαρούμενοι με ένα πανεύκολο Σοκολατένιο Κέικ με γλάσο & φρούτα.
Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 | Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για φόρμα cake στα 22εκ.
Υλικα
Για το cake
450 γρ. Βούτυρο
300 γρ. κουβερτούρα 53%
460 γρ. ζάχαρη
100γρ. μέλι
6 αυγά
40 γρ. κακάο
300 γρ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα 53%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
30 γρ. μέλι
150γρ. φρούτα διάφορα (όποια μας αρέσουν)
Διαδικασία
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε το βούτυρο με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε Bain-Mari να λιώσει ή στον φόυρνο μικροκυμμάτων για μεγαλύτερη ευκολία.
Κοσκινίζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το κακάο και προσθέτουμε και το αλάτι. Προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τα χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος βάζουμε και το μέλι.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα του cake και την αλευρώνουμε. Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δε θα κολλήσει το μίγμα, βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10’. Αν έχουμε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται ούτε καν να την βουτυροαλευρώσουμε. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 160ο και ψήνουμε για 40-45΄λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ τεμαχίζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από σοκολάτα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι. Όταν βγάλουμε από τον φούρνο τη σοκολατόπιτα, θα έχει τραγανίσει η επιφάνεια ενώ εάν βάλουμε ένα μαχαίρι και τρυπήσουμε, αυτό θα κρατάει επάνω του σοκολάτα. Είναι όμως έτοιμο, γιατί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να κρατά την υγρασία της σοκολάτας στο εσωτερικό. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε το cake σε μια σχάρα. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε σερβίρουμε στο σχήμα που μας αρέσει και συνοδεύουμε με τα φρέσκα φρούτα ή και σκέτο. Καλή επιτυχία…!