ΣΑΛΑΤΕΣ - ΟΡΕΚΤΙΚΑ - DIP

Σάλτσα Shatta αλά ελληνικά

Στην Ινδία την ονομάζουν Shatta και είναι φτιαγμένη από κόκκινες καυτερές πιπεριές, ενώ έχει την πυκνότητα του πέστο.

Είναι άλλη μια απόδειξη πως από πολύ απλές αλλά ποιοτικές πρώτες ύλες μπορούμε να έχουμε τις πιο εκπληκτικές γεύσεις.
Μπορεί άνετα να συνοδέψει μια μακαρονάδα ή ψητό κρέας, ακόμα και σαν ντιπ για το ποτό μας συνοδεύεται από νάτσος. Το πόσο καυτερή είναι το ρυθμίζεται εσείς ανάλογα το ταμπάσκο που θα προσθέσετε. Μην το παραλείψετε όμως, έστω και λίγο δώστε του την αψάδα που θα απογειώσει την Ινδική σάλτσα Shatta αλά ελληνικά!

Καταγωγή: Ινδία | Προετοιμασία: 5’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα
500γρ. πιπεριές Φλωρίνης
1κ.γ. ξύδι λευκό
2κ.γ. πελτές ντομάτας
1/2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι
Πιπέρι
4 σταγόνες Tabasco (προαιρετικά)
2κ.σ. Ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό
Διαδικασία 
Πλένουμε τις πιπεριές καλά, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα μούλτι βάζουμε τις πιπεριές, το ξύδι, τον πελτέ, το αλατοπίπερο, το κύμινο και (αν θέλουμε) το tabasco και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την σάλτσα και το ελαιόλαδο και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του. Το σερβίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με ροδέλες ελιάς. Δοκιμάστε την όμως με νάτσος, απλά σαν σνακ για την ταινία σας

————————————————————————————————————————————————————————————————————-