Χαίρομαι όταν οι φίλοι αποφασίζουν «να περάσουν μια βόλτα», όπως συνηθίζουμε να λέμε μεταξύ μας.

Ακόμα και όταν δεν είναι κανονισμένο, είναι χαρά μου οι άνθρωποι που αγαπώ να νιώθουν άνετα και να έρχονται στο σπίτι. Ο καναπές γεμίζει – γιατί όλοι οι καλοί χωράνε- το μπουκάλι με το κρασί ανοίγει και κάτι γρήγορο να συνοδέψει την παρέα, εύκολο και εντυπωσιακό, όπως αυτό το snack ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν.

Καταγωγή: Διεθνές |Χρόνος Προετοιμασίας : 8-10 λεπτά | Βαθμός Δυσκολίας:Εύκολο |Για 20-25 τμχ.

Υλικα

250 γρ τυρί φέτα
130 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
1 κ.σ. γάλα
Λίγες σταφίδες
1 πρέζα πάπρικα
Λίγο λευκό κρασί
ψιλοκομμένα σχινόπρασα

Διαδικασία Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά με το γάλα και λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτουμε την πάπρικα και πλάθουμε μπάλες σε μέγεθος μπουκιάς, «ντύνοντας» την κάθε ρώγα σταφυλιού με το μείγμα. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τα ψιλοκομμένα σχινόπρασα. Βουτάμε μία μία τις μπάλες τυριών στιγμιαία στο κρασί και κυλάμε στο ταψάκι ώστε να κολλήσει στην επιφάνεια τους το μυρωδικό.

Tip Ανάλογα με το τι θα έχει το ψυγείο μας μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα τυριά κατά την προτίμησή μας, προσέχοντας την αλμυρότητα του τελικού αποτελέσματος.

Ένας επίσης γευστικός συνδυασμός είναι το Rockford. Απλά πρέπει να προσέξουμε τις ποσότητες, όπου τότε η αναλογία θα έχει ως εξής: 100 γρ. τυρί φέτα, 100 γρ. Rockford, 150 γρ. φρέσκο τυρί σε κρέμα & 2 κ.σ. γάλα.

Εάν αυτό το snack θελήσουμε να το προσφέρουμε σε μπουφέ, μπορούμε να το ετοιμάσουμε αρκετές ώρες πριν και να το φυλάξουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας με μεμβράνη.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-