Μπαρμπούνια croccante
Μία όχι και τόσο δύσκολη συνταγή , για να εντυπωσιάσετε τους φίλων των ψαριών.
Συνιστώ να δοκιμάσετε τη σπιτική μαγιονέζα που σας παραθέτω τη συνταγή για να απογειώσετε το τελικό αποτέλεσμα.
Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15’ Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα
Υλικα
12 μπαρμπούνια περίπου 50/60 γρ. το καθένα
1 αβγό
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ψίχα από 3 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουτάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη σπιτική μαγιονέζα :
1 ολόκληρο αυγό
1 κούπα λάδι (προτιμήστε λευκό)
1 κουτ. σούπας λεμόνι (μπορείτε και περισσότερο, ανάλογα πόσο όξινη γεύση προτιμάτε)
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προτιμήστε Dijon)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι και τα ψαροκόκκαλα προσεκτικά να κρατήσουμε την ουρές. Αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν. Βάζουμε στο Multi το αλεύρι, τη σόδα, το ψωμί, το αβγό, το αλάτι και ομογενοποιούμε τα υλικά, μετατρέποντάς τα σε έναν παχύρευστο χυλό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε κάθε μπαρμπούνι στο χυλό και το ακουμπάμε πρώτα από τη μια μεριά στο τηγάνι και μετά από την άλλη για 3 λεπτά κάθε φορά. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσουν το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.
Για τη σπιτική μαγιονέζα :
Προσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώ το μπλέντερ μας είναι σε λειτουργία, ξεκινάμε να προσθέτουμε πολύ σιγά και με σταθερή ροή το λάδι. Μόλις προσθέθει όλο, συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό. Η μαγιονέζα είναι έτοιμη. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή να την διατηρήσουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα!