ΠΙΤΕΣ

Μανιταρόπιτα τεμπέλικη

Μέχρι τώρα ξέραμε την τυρόπιτα της τεμπέλας ή πατσαβουρόπιτα, γιατί τα φύλλα Βηρυτού τσαλακώνονταν σαν πετσέτες χαρτί μέσα στο ταψί και δημιουργούσαν μια ωραία και αφράτη υφή στο ψήσιμο.

Σήμερα θα δούμε την εκδοχή με μανιτάρια και ζαμπόν. Είναι εξίσου νόστιμη και γρήγορη… Τη φτιάχνουμε σε χρόνο μηδέν… Και από νοστιμιά, δεν παίζεται!

Καταγωγή: Μεσογειος | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά περίπου | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για ταψί με διάμετρο 34 εκ. περίπου

Υλικα
1 πακέτο φύλλο κρούστας 500γρ.
300 ml φρέσκο γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
2 αβγά χτυπημένα
150 γρ.βούτυρο
350γρ. μανιτάρια περασμένα από το μαντολίνο, ή ψιλοκομμένα
200γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο απ’ το βούτυρο και σοτάρω τα μανιτάρια και το μπέικον. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνω να δέσει με τα υλικά για 2-3 λεπτά και αποσύρρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το τυρί με το γιαούρτι και το γάλα. Χτυπάμε και ρίχνουμε και τα αβγά.
Προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών και το ζαμπόν και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και αλτοπιπερώνουμε.
Σε ένα πυρέξ που το έχω βουτυρώσει με το υπόλοιπο βούτυρο κόβω με ψαλίδι τα φύλλα κρούστας και απλώνω διάσπαρτα. Περιχύνω το μείγμα που εχω ήδη ετοιμάσει και τέλος ρίχνω το γάλα και λιγο ακόμη πιπέρι άσπρο κατά προτίμηση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200o C για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα την ένταση του φούρνου μας.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-