Ένας γιορτινός μπουφές ταιριάζει ταμάμ σε μια βραδιά με φίλους, αγαπημένους και διάθεση διασκέδασης στο κόκκινο. Το ρεβεγιόν, βέβαια, είναι η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και τα εδέσματα πρέπει να είναι αναλόγως γιορτινά, όμως υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές στη ζωή μας, που ένας μπουφές γεμίζει με χέρια
που τσιμπολογούν τα «δαχτυλοφαγητά». (Αυτό ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφράσω το finger food από ότι καταλάβατε). Εμείς στο Mastercook αγαπούμε τις γιορτές και γενικά όπου γάμος και χαρά και εμείς είμαστε μέσα, οπότε είπαμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε μια σειρά συνταγών με μεζεδάκια… Ελπίζω να απολαύσετε τις συνταγές «Γιορτινό Μπουφέ»! Καλές γιορτές, ότι κι αν γιορτάζετε!

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικα 1 κιλό πατάτες μικρές λεπτόφλουδες (mini τύπου γαλλικές)
40 γρ. σταφίδες σουλτανίνες ψιλοκομμένες
60 γρ. αμύγδαλόψιχα
250 γρ. τυρί τσένταρ
150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο φρέσκο
3-4 σχοινόπρασα (τσάιβς)

Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να τις καθαρίσουμε. Οι μικρές πατάτες είναι λεπτόφλουδες αυτή την εποχή και είναι ιδανικές.
Βράζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τις πατάτες ολόκληρες. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε στη μια πλευρά στο κέντρο την ψίχα τους δημιουργώντας κενό ώστε να το γεμίσουμε.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί τσένταρ με την αμυγδαλόψιχα και τις σταφίδες. Πλάθουμε εύκολα το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Στο κέντρο κάθε πατάτας βάζουμε λίγο μπείκον και 1 ή 2 σταφίδες.
Γεμίζουμε πιέζοντας να κλείσει καλά από επάνω με το μείγμα του τσένταρ. Λίωνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις πατάτες από πάνω. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου ώστε να λιώσει το τυρί και να γκραντινάρει από πάνω. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-