Αυτή είναι άλλη μια πρόταση για το γιορτινό μπουφέ. Οι μπουκίτσες ντομάτες είναι το μικρό τέλειο canapé που αντικαθιστά με αξιοπρέπεια τη σαλάτα. Βέβαια δεν είναι μόνο για γιορτινό μπουφέ ή τραπέζι. Είναι επίσης μια ωραία εναλλακτική λύση για να σερβίρουμε αλλιώς μια σαλάτα ή για να πάρουμε ένα υγιεινό snack στο γραφείο.
Ο συνδυασμός καβουρόψιχα και φέτα είναι ταυτόχρονα πικάντικος και δροσερός γιατί σε ένα επιτυχημένο πιάτο, οι γεύσεις πρέπει να εναλλάσσονται. Θα μπορούσαμε να δώσουμε τον τίτλο ντομάτες γεμιστές με καβουροσαλάτα με μαγιονέζα. Οι ντομάτες κάποιες εποχές μπορεί να μην βρίσκονται στην παραγωγική τους περίοδο, αλλά πλέον τις βρίσκουμε εύκολα σε όλα τα super market.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος προετοιμασίας: 10-15′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 8-10 ντομάτες

Υλικα 15 ντομάτες cherry ή ντοματάκια λεπτόφλουδα Σαντορίνης
100 γρ. ρύζι βρασμένο για πιλάφι ή Basmati
120 gr. καβουρόψιχα κομμένο σε κύβους (σουρίμι, υπάρχει σε όλα τα super markets)
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη (εάν είστε σε περίοδο διατροφής προτιμίστε το cottage cheese)
100 γρ. Μαγιονέζα Brava Light
1 κ.σ. Κέτσαπ Brava
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα μαιντανού
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία Πλένουμε τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε. Ανοίγουμε τα καπάκια και αφαιρούμε το εσωτερικό όπως στα γεμιστά. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι με τη Μαγιονέζα Brava Light και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με ένα κουταλάκι. Σερβίρονται αμέσως ή τις φυλάμε στο ψυγείο για 1 ημέρα κλείνοντας καλά με μεμβράνη κουζίνας. Στο σερβίρισμα διακοσμούμε με φύλλα μαϊντανού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip επιλέγουμε αυτό το είδος ντομάτες όπου η φλούδα είναι πολύ λεπτή και η ψίχα πολύ γλυκιά. Εάν είναι δύσκολο όμως να τις βρούμε στην αγορά, θα πάρουμε τις μικρές κοινές ντομάτες και πριν τις γεμίσουμε θα τις βουτήξουμε για 30’’ σε ζεστό νερό. Μετά πολύ εύκολα θα αφαιρεθεί η φλούδα τους και θα συνεχίσουμε με το γέμισμα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-