Ένας γιορτινός μπουφές ταιριάζει ταμάμ σε μια βραδιά με φίλους, αγαπημένους και διάθεση διασκέδασης στο κόκκινο. Το ρεβεγιόν, βέβαια, είναι η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και τα εδέσματα πρέπει να είναι αναλόγως γιορτινά, όμως υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές στη ζωή μας,που ένας μπουφές γεμίζει με χέρια που τσιμπολογούν τα «δαχτυλοφαγητά».
.. (Αυτό ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφράσω το finger food από ότι καταλάβατε). Εμείς στο Mastercook αγαπούμε τις γιορτές και γενικά όπου γάμος και χαρά και εμείς είμαστε μέσα, οπότε είπαμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε μια σειρά συνταγών με μεζεδάκια… Ελπίζω να απολαύσετε τις συνταγές «Γιορτινό Μπουφέ»! Καλές γιορτές, ότι κι αν γιορτάζετε!

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 20′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 16-18 τεμάχια

Υλικα ½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. ροκφόρ
350 κρέμα γάλακτος
50 γρ. μαύρη σταφίδα
60 ml κόκκινο κρασί
150 γρ. ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε λωρίδες
Ροδέλες πράσινης ελιάς για τη διακόσμηση
(16 μικρά σκεύη μιας χρήσεως, για κεκάκια)

Διαδικασία Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί και αφήνουμε στην άκρη ως το τέλος της διαδικασίας.
Βουτυρώνουμε τα σκεύη μιας χρήσεως με βούτυρο και τοποθετούμε λίγες ίνες κανταϊφιού στη βάση και στα τοιχώματα, αφήνοντας το κέντρο κενό.

Βουτυρώνουμε τις ίνες κανταϊφιού με το βούτυρο και από επάνω και ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180ο για 20 λεπτά περίπου ώσπου να γίνουν τραγανές οι φωλιές και να ροδίσουν.
Χτυπάμε στο Multi το ροκφόρ με την κρέμα γάλακτος, ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη μους σαν της σαντιγί.

Βγάζουμε τις φωλιές από το φούρνο και τοποθετούμε στα εσωτερικά τοιχώματα της φωλιάς μια λωρίδα καπνιστό ζαμπόν. Γεμίζουμε κάθε φωλιά με τη μους ροκφόρ και διακοσμούμε με τις σταφίδες και τις ροδέλες πράσινης ελιάς. Τελειώνουμε τα canapé με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρονται κρύα και παραμένουν τραγανά για πολλές ώρες. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα βάλουμε το ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————-