Πάντοτε στην κουζίνα δανειζόμαστε ονομασίες από κάποιο πιάτο που είδη γνωρίζουμε για να παρουσιάσουμε κάποιο έτσι με πιο νεωτεριστικές τάσεις.

H σαλάτα ταμπουλέ ή σωστότερα «ταμπούλι» στη λιβανέζικη εκδοχή της είναι μια σαλάτα στην όψη, όπου ο μαϊντανός που κυριαρχεί στο πιάτο έχει εξαιρετικά διατροφικά οφέλη, και αυτό είναι σίγουρα ένα πιάτο για να πάρεις μια γερή ποσότητα μαϊντανού! Βέβαια το αυθεντικό ταμπουλέ φτιάχνεται με πληγόυρι. Εδώ εμείς παρεκλίνουμε και το φτιάχνουμε με φακή… Επιμένουμε όμως σε νοστιμάδα! Και εκτός των άλλων μας αρέσουν και τα κλασσικά και τα διαφορετικά!

Καταγωγή: Μεσόγειος | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα

Για τις φακές ταμπουλέ

300γρ. φακές
2κ.σ. ελαιόλαδο

3 ντομάτες μόνο ψίχα κομμένη σε καρέ
2 πιπεριές κίτρινες σε καρέ
Χυμός από ένα λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τα αχνιστά μύδια

1 κιλό μύδια με το κέλυφος
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
200ml λευκό ξηρο κρασί
300ml ζωμός λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
1 πιπεριά σε μπαστουνάκια
Χυμός & ξύσμα ½ λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι

2-3 κ.σ. κρέμα από βαλσαμικό ξύδι BRAVA (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη)

Διαδικασία

Πλένουμε τη φακή και βάζουμε να βράσει, αρχικά σε κρύο νερό και σε μέτρια φωτιά για να μην ξεφλουδίσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε προς το τέλος. Σουρώνουμε και αναμιγνύουμε με τα λαχανικά, ενώ αλατίζουμε και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού

Σε μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μύδια. Προσθέτουμε και την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι & μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Σερβίρουμε το ταμπουλέ φακής με τα μύδια και ρίχνουμε από το ζουμί τους πάνω στη σαλάτα και την κρέμα βαλσαμικού ξυδιού BRAVA.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-