VIDEO ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα Κανταΐφι

Υλικα150γρ. Τυρί γκούντα τριμμένο
100γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
50γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
2 μεγάλα αβγά
200γρ. τυρί φέτα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι

850γρ. καταίφι
250γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 μεγάλα αβγά
75 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

Διαδικασία1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
2. Ξεφτίζουμε το φύλλο καταίφι με τα χέρια μέχρι να μην έχει κόμπους.
3. Βάζουμε στη μέση μια μικρή ποσότητα ζύμης και τυλίγουμε το φύλλο καταίφι γύρω της
4. Βουτυρώνουμε το ταψί
5. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά, 250γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 3 μεγάλα αβγά, 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
6. Ραντίζουμε με το μείγμα την τυρόπιτα.
7. Πασπαλίζουμε με 30γρ. Μάυρο σουσάμι
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα το φύλλο.