Όπως θα έλεγε ένας διάσημος καλοφαγάς , ο Obelix από το γνωστό γαλατικό χωριό, «Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες!!!».

Θα δούμε λοιπόν το μαύρο Burger! Μία καινούργια τάση γεννήθηκε στην Ιαπωνία με κέντρο της το πλέον διαδεδομένο σε όλους μας burger . Το όνομα του συγκεκριμένου εδέσματος είναι Kuro Taisho burger. Το ψωμί μοιάζει με αφυδατωμένη σταφίδα και έχει διακριτική γεύση που τείνει σε ψάρι. Ωστόσο, η σως είναι το συστατικό που προσδίνει μια σχεδόν απροσδιόριστη ταυτότητα όσον αφορά την συνολική γεύση του burger, περιέχει πιπέρι, σόγια και σκόρδο. Ο πουρές πατάτας έχει υφή που μπορεί να περιγραφτεί σαν της τσίχλας και έχοντας απορροφήσει τις υπόλοιπες γεύσεις σου γεμίζει όλους τους γευστικούς υποδοχείς, πραγματικά χρειάζεσαι οδοντίατρο για να σου φύγει η γεύση της σως από τη γλώσσα σου…. Το συγκεκριμένο burger είναι σίγουρα γεμάτο γεύσεις αν και το θέμα είναι υποκειμενικό…

Ως απάντηση προς το συγκεκριμένο σνακ το Burger King της Αμερικής προσφέρει την ακόλουθη παραλλαγή: The Hallowing whopper !!! Δεν περιέχει ούτε καρβουνισμένο bamboo, ούτε μελάνι σουπιάς ή μαύρο τυρί , είναι απλά ένα αστείο burger.

Τα κλασσικά υλικά αγκαλιασμένα από μαύρο ψωμί το οποίο έχει διαποτιστεί από τη γνωστή Α.1. σως. Η συγκεκριμένη σως παράγεται από την εταιρεία Kraft Foods και πωλείται από το 1831 ως συνοδευτικό για κρέας ή κυνήγι στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα στη Βόρεια Αμερική. Η αρχική σως που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την Α.1. δημιουργήθηκε από τον σεφ Henderson William Brand το 1824, ο οποίος ήταν στην υπηρεσία του βασιλιά King George IV. Τα συστατικά που απαρτίζουν την σως είναι τομάτα, πάστα σταφίδας, αποσταγμένο ξίδι, σιρόπι καλαμποκιού, αλάτι, θρυμματισμένα πορτοκάλια πουρέ, αποξηραμένο σκόρδο, κρεμμύδια, βότανα, μπαχαρικά, χρώμα καραμέλας και γόμμα ξανθάνης που είναι ένα είδος πολυσακχαρίτη. Επιπλέον, η αρχική σως εμπεριείχε παλαιωμένο ξύδι, μελάσα και μαρμελάδα. Όσον αφορά την προσωπική μου άποψη, η αμερικάνικη εκδοχή του burger τείνει πιο πολύ στα δικά μου γούστα , για την ιαπωνέζικη εκδοχή ….. Μου θυμίζει έντονα burger που έχει μείνει εκτός ψυγείο κανα πεντάμηνο ή εξάμηνο…. Κάτι ήξερε ο Obelix… Τα συμπεράσματα δικά σας….