Χωρίς κατηγορία

Το ευκολότερο κοτόπουλο Teriyaki

Πρέπει να είναι η πιο εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που υπάρχει και η νοστιμιά της δεν παίζεται!

Είναι ένα πιάτο για για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις.
Εύκολη και γρήγορη παρασκευή, κατάλληλη ακόμα και για τους νέους στην κουζίνα… Μαρινάρω, ψήνω, τρώω… τόσο εύκολα.

Καταγωγή: Ιαπωνία | Προετοιμασία: 5’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 40’ Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
500 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
150 ml. Teriyaki σως (τη βρίσκουμε έτοιμη στο super market, σε περίπτωση που θέλουμε τη φτιάχνουμε και στο σπίτι βλ. παρακάτω)
150 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
100γρ. ζωμό βοδινόυ ή λαχανικών
2 κ.σ. μέλι
1 μπουκέ garni
30γρ. σουσάμι (προαιρετικά)
*Υλικά για την teriyaki σως :
1/3 κούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
2 κουταλιές κρασί ρυζιού (mirin καλύτερα, που είναι γλυκό, όχι σάκε – sake) ή εναλλακτικά σέρυ 2½ κουταλιές ξίδι
1 κουταλιές ζάχαρη (προτιμότερο μαύρη)
1 κουταλιά μέλι
1½ κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ (μισή κουταλιά του γλυκού αν είναι σε σκόνη)
Διαδικασία 
*Tip. To μπουκέ garni είναι ένα ματσάκι μυρωδικών. Δένουμε με νήμα κουζίνας σε ματσάκι καρότα, σέλινο, δάφνη και θυμάρι και το βάζουμε στη μαρινάτα για να ενισχύσει επιπλέον τη γεύση του κρέατος.
Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψηθεί.
Προσπαθούμε τα κομμάτια να είναι στριμωχτά τοποθετημένα. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ τη μαρινάτα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα όσο περισσότερο μπορούμε. Το ιδανικό θα είναι να βάλουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα το πρωί και να το ψήσουμε το μεσημέρι ή και το βράδυ, αλλά αν δεν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για τουλάχιστον 30’ λεπτά.
Τοποθετούμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε στους 200ο για 40΄μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 5’ πριν το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Μπορούμε να το σερβίρουμε συνοδευτικά με άγριο ρύζι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-