Χρώματα και αρώματα Μεσογειακά στο τραπέζι μας, δίνουν την επιλογή για το μεσημεριανό φαγητό, έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο. Η μελιτζάνα αρωματισμένη με κανέλα είναι ο συνδυασμός που κάνει το πιάτο αυτό ξεχωριστό.

Καταγωγή: Μεσόγειος | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
400 γρ. τορτιλιόνι (ζυμαρικά)
300 γρ. μελιτζάνες σε καρέ
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτες (ψύχα) αποφλοιωμένες σε καρέ
120 γρ. πεκορίνο τριμμένο
50 γρ. κουκουνάρι
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί (80ml)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγα φύλλα μαϊντανού
1 πρέζα κανέλα & 1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία 
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτιλιόνι όσο υποδεικνύει η συσκευασία, διότι υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη.
Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν στις μελιτζάνες και την ντομάτα και αφήνουμε για 8-10 λεπτά να πιούν τα υγρά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε έχοντας υπόψη πως θα προσθέσουμε στο τέλος και το πεκορίνο.
Σουρώνουμε τα τορτιλιόνι και τα προσθέτουμε για 2-3 λεπτά στο τηγάνι με τις μελιτζάνες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίζουμε το κουκούναρι να πάρει χρώμα. Προσοχή γιατί καίγεται πάρα πολύ εύκολα. Χρειάζεται 2 λεπτά.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο προσθέτοντας όσο κουκουνάρι μας αρέσει, το πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε και το μαιντανό.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-