Χωρίς κατηγορία

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό – leftovers

Άλλη μια συνταγή που θα προστεθεί στη λίστα των leftovers recipes, όπου τα περισσεύματα αυτή τη φορά γίνονται ένα νόστιμο πιάτο με κινέζικες επιρροές, χωρίς όμως να τις αφήσουμε να το κατακλύσουν.

Το χοιρινό στο φούρνο που έμεινε από την προηγούμενη ημέρα,

αλλάζει και νοστιμίζει το ρύζι ενώ παίρνει τα αρώματα από την πιπερόριζα και τα λαχανικά και γίνεται Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ!!!! Άλλωστε μην ξεχνάτε… στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα. Η έντονη γεύση του χοιρινού ντύνει τα λαχανικά και το ρύζι ενώ υιοθετεί τα αρώματα των μπαχαρικών. Κάθε μπουκιά και μια μικρή έκρηξη στο στόμα μας.Απολαύστε!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα
2 κ.σ. βούτυρο
500-600γρ περίπου χοιρινό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
200γρ. καρότο ψιλοκομμένο
250γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100γρ. κατεψυγμένο αρακά
1 αυγό, χτυπημένο
4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι, το οποίο έχει κρυώσει
4 κ.γ. σόγια σως
1/4 του κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 του κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Διαδικασία 
*Μπορούμε να αντικαστήσουμε το χοιρινό με οποιοδήποτε κρέας έχουμε, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Μην ξεχνάμε η συνταγή είναι για κάποιο μαγειρεμένο κομμάτι κρέατος που θα το μεταλλάξουμε σε ένα νόστιμο πιάτο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε το χοιρινό κρέας, το καρότο, το μπρόκολο, το φρέσκο κρεμμυδάκι μέσα στο λιωμένο βούτυρο μέχρι το κρέας να έχει σοταριστεί καλά, περίπου για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ομελέτας (σπασμένη σε κομματάκια ομελέτα).
Επαναφέρουμε το αρχικό μείγμα από το μπολ στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια σως, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά, περίπου 7-10 λεπτά και να ενσωματωθούν τα αρώματα τους.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-