Περιμένω στωικά να δοκιμάσω τα καλούδια από τα χεράκια της. Η ευγενική Κυρία κατάγεται από τη Γεωργία και γνωρίζοντάς την έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω σε άλλες εποχές.

Εκεί που οι γκλαμουράτες καταστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά αντίθετα μας εξιτάρουν τα σπιτικά μαγειρέματα, οι originale γεύσεις και η γεωγραφική διαφορετικότητα του χειρισμού των υλικών. Σε αυτή τη συνταγή θα δούμε τηγανοκαλαμποκοψωμάκια, με τα οποία εμείς συνοδέψαμε ένα κοκκινιστό με πουρέ και σε κάθε μπουκιά βουτούσαν τα καλαμποκόψωμα στο φαγητό και κατέληγαν με λαιμαργία στο στόμα…. ότι και να σας περιγράψω είναι λίγο!!!

Καταγωγή: Γεωργία | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: Για 6 άτομα

Υλικα

200γρ. καλαμποκάλευρο (προτιμούμε λευκό)
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κούπα κρύο νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω, εξαρτάται από την ποιότητα του άλευρου)

Αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα (χρησιμοποιούμε καλύτερα την φριτέζα)
Διαδικασία 
Μετράμε τα συστατικά και κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και ανοίγουμε ένα λακάκι στη μέση. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό (όσο πάρει για να στέκεται στο χέρι χωρίς να είναι σκληρό) και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε σε οβάλ σχήματα ή όποιο άλλο μας αρέσει. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά την κάθε παρτίδα.
Αν χρησιμοποιούμε τηγάνι θα χρειαστεί λίγο παραπάνω δηλαδή 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Απολαμβάνουμε με παχουλές σάλτσες, με ντιπ πέστο καρυδιού ή με λιωμένα τυριά…. Απίθανη γεύση!

————————————————————————————————————————————————————————————————————-