κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο

κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενοκείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο κείμενο

Καταγωγή : Διεθνές | Προετοιμασία: 1 ώρα περίπου΄ | Χρόνος αναμονής στο ψυγείο : 4-6 ώρες | Βαθμός δυσκολίας : Εύκολο | 

Υλικα Υλικά για τη βάση
275 γρ. Μεγάλοι χουρμάδες (περίπου 20τ μχ.) χωρίς κουκούτσι
1 1/2 κούπες (180γρ.) άψητα καρύδια
μία πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
1 1/2 κούπες, περίπου 180γρ, κάσιους
Χυμός από 1 λεμόνι, 30 ml περίπου
1/4 της κούπας + 1 κ.σ. Έξτρα, γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου
3 κ.σ. (45ml) ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup), ή νέκταρ αγάβης
1/4 της κούπας = 1 κ.σ. Πουρέ κίτρινης κολοκύθας (βρασμένο, υπάρχει και σε συσκευασία μακράς διάρκειας στα super markets)
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. Κανέλα

Για το σερβίρισμα
Κρέμα καρύδας χτυπημένη σε σαντιγί
Καρύδια χοντροτριμμένα

Διαδικασία Βάζουμε τα κάσιους σε ένα μεγάλο σκεύος, τα καλύπτουμε με βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Αδείαζουμε σε ένα μπολ και ακολούθως θρυματίζουμε τα καρύδια με το αλάτι. Ενώνουμε τη μάζα από χουρμάδες με τα θρυμματισμένα καρύδια και έχουμε έτοιμη τη βάση του γλυκού.
Κόβουμε την αντικολλητική κόλλα ψησίματος, την βρέχουμε ελαφρά, την τσαλακώνουμε και ανοίγοντας την και πάλι την στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα για κεικ. Η ιδανική φόρμα είναι εκείνη με την αποσπώμενη βάση.
Στρώνουμε το μείγμα με τους χουρμάδες στη φόρμα, απλώνοντάς την με τα δάχτυλα και πιέζοντας την ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σουρώνουμε τα κάσιους και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και πολτοποιούμε έως ότου έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
Βάζουμε πάνω από τη βάση τη γέμιση, καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σταθεροποιηθεί.

Τέλος, 20 λεπτά πριν σερβίρουμε αφήνουμε εκτός ψυγείου να αναδείξει τα αρώματά του.
Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με λίγη άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και προσθέτουμε στο γλυκό μαζί με λίγα θρυμματισμένα καρύδια.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-