Κάνει μια τσαχπινιά στα δόντια και τραγανίζει λίγο στην αρχή, πολύ αρχή… έτσι για να κάνει το δύσκολο, έτσι για να μας εθίσει περισσότερο.

Μετά διαλύεται στην άκρη της γλώσσας και εκτινάσσεται η βουτυρένια γεύση στον ουρανίσκο.

Κι εκεί που νόμιζες πως η ένοχη απόλαυση έχει φτάσει στο τέλος, στο δεύτερο πλατάγισμα της γλώσσας λιώνουν οι σταγόνες σοκολάτας με στυλ. Αργά και βασανιστικά. Δεν ξέρω αν σας έπεισα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για να τα φτιάξετε… μία λέξη παραπάνω και φοβάμαι πως θα βρεθούμε στη ζώνη του foodporn!

Χώρα Προέλευσης: Διεθνές | Χρόνος Μαγειρέματος : 8-10 λεπτά περίπου | Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο

Υλικα

Υλικά για τη γέμιση
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
150γρ καστανή μαλακιά ζάχαρη με μελάσα
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά, μην το παραλείψετε)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αβγό μεγάλο +1 κρόκο από ένα μεγάλο αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή μια βανιλλίνη κάψουλα, ή 4-5 σταγόνες εκχύλισμα
180γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 55-58% κακάο ή σταγόνες σοκολάτας.

Διαδικασία
    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κορν φλάουρ. Λιώνουμε σε ένα άλλο σκεύος το βούτυρο βάζοντάς το για ευκολία στο μικροκυμάτων, προσέχοντας όμως να μην κάψει και να μην ανεβάσει πολύ τη θερμοκρασία του.. Ρίχνουμε μέσα τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια (όποια επιλέξουμε).
    Προσθέτουμε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτας.
    Καλύπτουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει και μπορούμε σε αυτό το σημείο να την αφήσουμε στην ψύξη μέχρι 3 ημέρες.
    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170ο C αν έχουμε με αέρα. αλλιώς σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
    Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιο εύκολα με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού φτιάχνουμε μπάλες βάρους 50γρ κάθε μία. Ψήνουμε για 8 – 10 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
    ΄Όταν τα βγάλουμε από το φόυρνο θα είναι πολύ μαλακά. Τα αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα φυλάξουμε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται μία εβδομάδα περίπου.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-