ΠΙΤΕΣ

Τάρτα σε 5’, με τυριά & prosciutto

Μία καλοδουλεμένη και γευστική ζύμη μπορεί να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Μέσα σε 5′ έχουμε μια ζύμη τύπου pâte brisée, που θρυμματίζεται στο στόμα.

Καταγωγή: Ελλάδα, με βάση τον τρόπο παρασκευής | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 8 τμχ. για ταρτιέρα των 30-32εκ

Υλικα
για τη ζύμη εύκολης τάρτας
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα σόδα ανθρακική
1 φαρίνα
1 πρέζα Αλάτι
½ κ.γ. Βασιλικό
για τη γέμιση
300γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
300γρ. gouda τριμμένο
6 φέτες prosciutto
1 ½ ποτήρι γάλα εβαπορέ
3 αυγά
1 πρέζα πάπρικα
Διαδικασία 
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το λάδι, τη σόδα, το βασιλικό. Σε ένα άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μας. Προσοχή! Αυτό το μείγμα δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά απλώνουμε σε φόρμα σιλικόνης τη ζύμη με τα δάκτυλα και προσέχουμε να πάει και στα τοιχώματα. Αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης θα βουτυρώσουμε το σκεύος που διαθέτουμε με ένα πινέλο.Τρυπάμε παντού με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας πολλές φορές ώστε να μη φουσκώσει στο φούρνο. Μη φοβάστε να τρυπήσετε. Η γέμιση δε θα περάσει κάτω από το στρώμα της τάρτας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, την πάπρικα, το prosciuttoκομμένο σε λεπτές λωρίδες και το τριμμένο τυρί και γεμίζουμε με το μείγμα την τάρτα μας. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200ο για 15΄- 20΄. Μόλις πάρουν χρώμα τα τυριά και φουσκώσουν είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-