Ένα γρήγορο ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας…

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 10′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 10 canapè

Υλικα 5 αυγά βρασμένα
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα (εάν χρησιμοποιήσουμε Dijon η ποσότητα είναι ½ κ.γ.)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. κάρυ
5 ελιές ψιλοκομμένες και μερικές ολόκληρες για γαρνίρισμα
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία Βράζουμε τα αυγά υπολογίζοντας από τον πίνακα ώστε να γίνουν σφιχτά. Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους, τους τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος και τους λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από το μαϊντανό και τις ψιλοκομμένες ελιές. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές σαν σφικτή κρέμα. Γεμίζουμε τα αυγά μας (βρασμένα ασπράδια) με το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα κορνέ για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις ψιλοκομμένες ελιές.

Tip Τα καναπέ μας μπορούν να μείνουν στο ψυγείο έως και 24 ώρες, αρκεί να είναι σε σκεύος που δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα ή καλά σκεπασμένο σκεύος με wrap κουζίνας.
Ο χρόνος βρασμού των αυγών εξαρτάται, τόσο από το μέγεθός τους, όσο και από το αν τα θέλουμε μελάτα ή σφιχτά, αλλά και από το είδος των αυγών. Έτσι, χρειάζεται από τη στιγμή που θα πάρουν βράση:

Χρόνος βρασμού αυγών
Τα μεγάλα αυγά κότας 2 ½ λεπτά για μελάτα, 7-8 λεπτά για σφικτά
Τα μικρά αυγά κότας 2 λεπτά για μελάτα, 6-7 λεπτά για σφικτά
Τα αυγά χήνας ή γαλοπούλας 3 ½ -4 λεπτά για μελάτα, 9-10 λεπτά για σφικτά

 

< ΠροηγούμενοΕπόμενο >

————————————————————————————————————————————————————————————————————-