ΓΛΥΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΚΡΕΜΕΣ - ΜΟΥΣΣυνταγές Μαγειρικής

Σπιτικά μπισκότα Σαβαγιάρ

Τα μπισκότα σαβαγιάρ τα βρίσκουμε εύκολα στα σούπερ μάρκετ, αλλά είναι επίσης εύκολα να τα φτιάξουμε στο σπίτι.

Τα σπιτικά σαβαγιάρ βέβαια δεν είναι τα ίδια με του εμπορίου…. είναι απλά πιο σπιτικά!!!
Δηλαδή δεν θα έχουμε ποτέ το απόλυτο βιομηχανοποιημένο σχήμα ούτε την υφή του έτοιμου. Θα είναι νόστιμα όμως όπως ακριβώς γίνεται με κάθε τι σπιτικό!

Χώρα Προέλευσης: | Χρόνος Μαγειρέματος : | Βαθμός Δυσκολίας :

Υλικα

Για 40-50 μπισκότα:
4 αυγά χωριστά κρόκοι – ασπράδια
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
65 γρ. ζάχαρη άχνη, και επιπλέον για πασπάλισμα
1 βανίλια

Διαδικασία
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ χωρίς χτυπάμε τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αποκτήσει την υφή κρέμας. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη/ελάχιστη μαρέγκα και τη ρίχνουμε μέσα στους κρόκους, χτυπώντας λίγο για να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων, στο μπολ με την υπόλοιπη μαρέγκα. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα κάνοντας απαλές κινήσεις. Ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Βάζουμε σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί, και σχηματίζουμε όσο μπορούμε ομοιόμορφα δάχτυλα μήκους 5 εκ. και πλάτους 1.5 εκ. αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με άχνη ζάχαρη. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο tα βγάζουμε προσεχτικά με μία σπάτουλα και τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται για αρκετό καιρό κλεισμένα σε μεταλλικό σκεύος, σε δροσερό και ξηρό μέρος.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-