Χωρίς κατηγορία

Σπαγγέτι με πέστο αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με πολλές χρήσεις, αν υπάρχει φαντασία προκύπτουν πολυάριθμες δημιουργίες.

Γουακαμόλε για να συνοδεύει πικάντικα πιάτα, δίνει γεύση στα δροσερά smoothies και γίνεται σάλτσα για τις σαλάτα, μερικές ιδέες που λίγο πολύ έχουμε όλοι δοκιμάσει. Τι λέτε να τα βάλουμε σε μακαρόνια;Όχι δεν αστειεύομαι… είναι υπέροχο!

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με πολλές χρήσεις, αν υπάρχει φαντασία προκύπτουν πολυάριθμες δημιουργίες. Γουακαμόλε για να συνοδεύει πικάντικα πιάτα, δίνει γεύση στα δροσερά smoothies και γίνεται σάλτσα για τις σαλάτα, μερικές ιδέες που λίγο πολύ έχουμε όλοι δοκιμάσει. Τι λέτε να τα βάλουμε σε μακαρόνια; Όχι δεν αστειεύομαι… είναι υπέροχο!

Καταγωγή: Ιταλία | Προετοιμασία: 5’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 3 περίπου

Υλικα
2 κ.σ. βούτυρο
350γρ. σπαγγέτι
2 αβοκάντο – κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι και ξεφλουδισμένα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Χυμό από ένα λεμόνι
¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ του φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
150γρ. τριμμένο πεκορίνο
40γρ. Καρύδι τριμμένο

2-3 φύλλα βασιλικού για τη διακόσμηση.
Διαδικασία 
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό με αλάτι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 6-8 λεπτά. Ένω περιμένουμε να γίνουν τα ζυμαρικά φτιάχνουμε τη σως. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την ψίχα αβοκάντο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα τριμμένα καρύδια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν τα ζυμαρικά γίνουν μαλακά αποθηκεύουμε περίπου στο ½ ενός φλυτζανιού το νερό στο οποίο έβραζαν και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό στη σως και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο σαν σάλτσα. Προσθέτουμε τη σως στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τα σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο. Φανταστικό!!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————-