Moelleux au chocolat-Σουφλέ σοκολάτας. Πως αλλιώς να ξεκινήσουμε τη χρόνια; Πιο γλυκά δεν γίνεται, με πιο βελούδινη υφή δεν γίνεται, με πιο πλούσια γεύση όχι και φυσικά ούτε με πιο υπέροχο άρωμα.

Λιώνει στο στόμα απαλά, γαργαλώντας τους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου. Το οξυγόνο επιταχύνει τη διαδρομή του προς τον εγκέφαλο και εμείς νιώθουμε ευτυχισμένοι! Έτσι να είμαστε κάθε στιγμή του νέου έτους. Καλή Χρονιά από εμάς τους chocoholics στο 48FoodStreet!

Χώρα Προέλευσης: Γαλλία| Προετοιμασία: 5′ |Χρόνος Ψησίματος : 8-10 λεπτά | Βαθμός Δυσκολίας :Εύκολο

Υλικα

200γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
200γρ. αβγά
200γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
2 βανίλίνες ή ½ κ.γ. βανίλια Μαδαγασκάρης τριμμένη
110γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. αλεύρι μαλακό

Διαδικασία
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη με το αλεύρι αναμειγμύοντάς τα. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τo βούτυρο σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων προσέχοντας όμως να μην καεί, μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Σταματάμε κάθε 30΄΄ βγάζουμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να λιώσουν εντελώς. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με τον αβγαδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι που είχαμε κοσκινίσει προηγουμένος μέχρι να πάρουν την μορφή αραιής κρέμας.

Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες. Βουτυρώνουμε και κατόπιν αλευρώνουμε τα ράμκιν (πυρίμαχα σκεύη) . Μοιράζουμε το μείγμα σε 5 σκεύη ραμκιν των 150γρ. περίπου, καλύπτοντας το 1/3 του ύψους γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 8 λεπτά. Σερβίρονται αμέσως. Προαιρετικά το σερβίρουμε με λίγη πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη και μια κουταλιά χτυπημένη σαντιγί.  Το σουφλέ σοκολάτας ή πιο σωστά το Moelleux au chocolat είναι έτοιμο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-