Εκείνα δελεάζονται και τρώνε το φαγητό και εμείς διασκεδάζουμε.

Εύκολο πιάτο ιδανικό για τις μαμάδες που δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, παρόλα αυτά επιθυμούν να εντυπωσιάσουν τα παιδιά τους.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
Υλικά για τη γέμιση
ΥΛΙΚΑ για τον κόκκινο πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους.
80 γρ Κέτσαπ
80 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγα φύλλα μαιντανού φριζέ
Κόκκοι κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά για τη διακόσμηση)

Για το σουβλάκι κοτόπουλου
750 γρ. φιλέτο κοτόπουλου μπούτι ή στήθος
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
1 πρέζα Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο . Βράζουμε τις πατάτες σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20-25 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους. Τις σουρώνουμε και όσο είναι ζεστές τις περνάμε από το μύλο ή τον πολτοποιητή πατάτας. Αναμιγνύουμε με το βούτυρο το οποίο και λιώνει από τη θερμοκρασία τους και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα. Τέλος ανακατεύουμε την παρμεζάνα και το Κέτσαπ που θα δώσει μια άλλη γλυκύτητα στον κόκκινο πουρέ εκτός του χρώματος.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους για να δημιουργήσουμε το σουβλάκι. Αναμιγνύουμε καλά τη μουστάρδα με το βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι. Απαλείφουμε με τα δάχτυλα τα κομμάτι κοτόπουλου και τα περνάμε στα ξυλάκια. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με σχάρα και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, γυρνώντας από κάθε πλευρά.
Έχουμε το φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C και βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά προσθέτοντας στο πιάτο Κέτσαπ ώστε να συνοδεύσουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου σε κάθε μπουκιά.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-