Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν ξέρω τι τερτίπια κάνει ο καιρός, στην Αθήνα όμως κάτι μου κάνει προς άνοιξη και όχι προς χειμώνα. Έτσι μας ήρθε η όρεξη για τσικουδιά. Οι ντοματοκεφτέδες μύρισαν και φαγώθηκαν. Δεν ξέρω πιο έφευγε πιο γρήγορα… η τσικουδιά ή οι ντοματοκεφτέδες;

Η τραγανή υφή των κεφτέδων τούς κάνει πιο ελκυστικούς- τόσο το καλύτερο για να «ανοίγουν την όρεξη». Οι κεφτέδες αυτοί σερβίρονται με διάφορα ντιπ, ιδίως με πικάντικη και έντονη γεύση, όπως το τζατζίκι. Είναι επίσης ένας οικονομικός αλλά πεντανόστιμος τρόπος να ταΐσει μια μεγάλη οικογένεια όλα τα μέλη της, αλλά και ένας φτηνός μεζές, μερικές φορές της τελευταίας στιγμής, για μια αναπάντεχη επίσκεψη. Τα μυστικά για τέλειους κεφτέδες; Δεν θα πρέπει ποτέ να είναι ούτε λιπαροί με πολλά λάδια ούτε σαν χυλός- και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν είμαστε σίγουροι ότι το λάδι είναι αρκετά καυτό αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να ψηθούν γρήγορα εξωτερικά και μέσα να μείνουν ωμοί. Άντε στην υγεία μας και αν ο χειμώνας δεν θέλει να’ ρθει, σκασίλα μας, γιατί εμείς έχουμε ρακί….

Καταγωγή: Σαντορίνη, Μεσόγειος | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 12-15 τεμάχια ανάλογα το μέγεθος

Υλικα750γρ. ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη πικάντικη
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γ. Κορν φλάουρ
2 αβγά χτυπημένα
40ml γάλα (αν κάνετε νηστεία, μπορείτε να αντικαταστήσετε με νερό ή γάλα σόγιας)
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή ιδανικά ελαιόλαδο!

ΔιαδικασίαΑφού πλύνουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι και κρατάμε την ψίχα, τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους.

Όταν στραγγίξουν τα υγρά τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ημίπηκτη ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Το μείγμα πρέπει να κρατιέται στο κουτάλι. Αλστοπιπερώνουμε λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας από τη ζύμη για κάθε κεφτέ.

Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Τους βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-