Αυτό το μωβ-φούξια χρώμα τράβηξε την προσοχή μου από την πρώτη στιγμή. Στο διπλανό τραπέζι, σε ένα γραφικό εστιατόριο της Πόλης, γεύονταν μετά μανίας το πολύχρωμο πιάτο.

Το δοκίμασα, το απόλαυσα και το μεταφέρω σε εσάς, σε μια παραλλαγή που ταιριάζει ίσως περισσότερο στην Ελληνική γεύση… Εδώ επιβεβαιώνεται το «τρώμε πρώτα με τα μάτια».

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4 άτομα

Υλικα 300 γρ. σαγανοτύρι κομμένο σε μπαστουνάκια
2 αυγά χτυπημένα
5-6 φρυγανιές
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τον πουρέ παντζαριού :
300 γρ. βρασμένα παντζάρια (βολβοί)
2κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
180 grκρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία Βράζουμε τα καθαρισμένα παντζάρια ώσπου να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε το μείγμα για το πανάρισμα του τυριού ως εξής: Στο multi τοποθετούμε τις φρυγανιές, θρυμματίζοντάς τες με τα χέρια, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνουν πούδρα.

Αναμειγνύουμε με τον παπαρουνόσπορο και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και περνάμε ένα ένα τα μπαστουνάκια πρώτα από το αβγό και μετά από το μείγμα φρυγανιάς. Τινάζουμε ένα ένα ώστε να αφαιρεθεί το παραπανίσιο μείγμα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.

Στεγνώνουμε το τυρί σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα παντζάρια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και δημιουργούμε έναν βελούδινο πουρέ.

Σερβίρουμε σε πιάτο τοποθετώντας στη βάση τον πουρέ, στη μέση λίγη πράσινη σαλάτα και το σαγανοτύρι.
Καλή επιτυχία…!

————————————————————————————————————————————————————————————————————-