Τη φτιάχνω, την κλείνω αεροστεγώς σε βαζάκια και έχω πάντοτε έτοιμη σάλτσα για μια γρήγορη μακαρονάδα στις 10 το βράδυ, ή για τη βάση της πίτσας, ή για τα σοτέ λαχανικά, ακόμα και για το κοκκινιστό είναι υπέροχη!!!

Φτιάξτε τη με τις καλοκαιρινές ντοματούλες, τις πιο ώριμες και κρατήστε όλη τη γλύκα και το άρωμα μέσα τους.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5’ λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα
120γρ.κρεμμύδι πολτοποιημένο
40γρ. ελαιόλαδο
120γρ. ντομάτα αποφλοιομένη σε καρέ με χυμό
120γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
100γρ. συμπηκνωμένο χυμό ντομάτας
25γρ. μαύρη ζάχαρη
60γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
150ml ζωμός βοδινού
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό ή 20γρ. Φρέσκα φύλλα (στο τέλος της διαδικασίας το φρέσκο)
1 κ.γ. μπαχάρι λευκό
1 πρέζα garam masala (μπαχαρικό με ιδιαίτερο άρωμα, προεραιτικό)
1 κ.γ. αλάτι
Διαδικασία 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, πουμαρό, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πιεί τα υγρά της.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-