Ένας γιορτινός μπουφές ταιριάζει ταμάμ σε μια βραδιά με φίλους, αγαπημένους και διάθεση διασκέδασης στο κόκκινο. Το ρεβεγιόν, βέβαια, είναι η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και τα εδέσματα πρέπει να είναι αναλόγως γιορτινά, όμως υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές στη ζωή μας,που ένας μπουφές γεμίζει με χέρια που τσιμπολογούν τα «δαχτυλοφαγητά».

(Αυτό ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφράσω το finger food από ότι καταλάβατε). Εμείς στο Mastercook αγαπούμε τις γιορτές και γενικά όπου γάμος και χαρά και εμείς είμαστε μέσα, οπότε είπαμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε μια σειρά συνταγών με μεζεδάκια… Ελπίζω να απολαύσετε τις συνταγές «Γιορτινό Μπουφέ»! Καλές γιορτές, ότι κι αν γιορτάζετε!

Καταγωγή: Μεσογειακό | Χρόνος μαγειρέματος: 30-35′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 24 τεμάχια περίπου

Υλικα 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
80 γρ. βούτυρο υγρό (λιωμένο)

500 γρ. πατάτες (300 γρ. περίπου βρασμένες)
40 γρ πατέ ελιάς
3 τριμμένες φρυγανιές
200 γρ. τοματίνα ψιλοκομμένα
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
80 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. σχοινόπρασο
πιπέρι

Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους για να βράσουν γρήγορα, όπου και θα χρειαστούν ανάλογα το πόσο μικρές τις κόψαμε 10-15 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις περνάμε από τον μύλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ πατάτας, το πατέ ελιάς, τα τοματίνια, το χαλούμι και τις τριμμένες φρυγανιές. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το Κέτσαπ Brava και την κρέμα γάλακτος. Ψιλοκόβουμε 5-6 τεμάχια από το σχοινόπρασο και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη και θα πρέπει να «στέκεται». Εάν είναι ρευστή προσθέστε λίγο ακόμα φρυγανιά.
Απλώνουμε το φύλλο Βηρυτού στον πάγκο μας και κόβουμε τα φύλλα όλα μαζί κάνοντας έναν σταυρό στη μέση. Έτσι θα δημιουργηθούν 4 μέρη που θα έχουν τετράγωνο σχήμα. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο κάθε φορά την επιφάνεια και στη μέση του τετραγώνου βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα και δημιουργούμε πουγκί. Για κάθε πουγκί θα πιάνουμε 2 φύλλα μαζί για να μη μας ανοίξουν στον ψήσιμο.
Ασφαλίζουμε τα πουγκιά να μην αδειάζουν δένοντάς τα με σχοινόπρασο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Όταν τα φύλλα έχουν ροδοκοκκινίσει και είναι κριτσανιστά βγάζουμε από το φούρνο.
Σερβίρονται και ζεστά και κρύα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-