Αρχικά να διευκρινίσουμε πώς λόγο φύλου το κείμενο φαίνεται να απευθύνεται στον ανδρικό πληθυσμό αλλά αν το καλοσκεφτείς ισχύει εξίσου και για τα δύο φύλλα. Χωρίς περιστροφές θα μπω κατευθείαν στο θέμα και θα καταλάβεις το γιατί…

Στην αρχή μιας σχέσης ή μίας ερωτικής επαφής – έλξης (εξαιρούνται τα one nicht stand και αυτό γιατί στην καλύτερη , άντε να παίξει κανά πιτόγυρο ) , έρχεται η στιγμή που θα προσκαλέσεις ή θα σε προσκαλέσει σε δείπνο. Αυτό το δείπνο δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικό είναι και πόσα πράγματα μπορείς να αντιληφθείς για την εξέλιξη αυτής της σχέσης. Σύμφωνα με το δείπνο που θα κάνεις το οποίο καθορίζεται υποσυνείδητα δείχνεις αν το κάνεις εσύ τις προθέσεις σου στον άλλο/η , μα και αν στο κάνει ο άλλος τις προθέσεις του για σένα.

Σκέψου λοιπόν πόσες από τις κοπέλες σου έχεις προσκαλέσει σε δείπνο , τι είδους δείπνο ήταν αυτό… π.χ σε σουβλαντζίδικο , βρώμικο μετά από κρεπάλη και μέχρι εκεί, σε ταβέρνα γιατί είσαι ιδεολόγος και δε γουστάρεις τις γκουρμεδιές, σε ένα normal restaurant γιατί τα οικονομικά μας δεν ήταν καλά εκείνη την εποχή αν και θα ήθελες να κάνεις κάτι καλύτερο, σε ένα μεσαίο normal restaurant συνειδητά, σε ένα καλό restaurant για να την εντυπωσιάσεις, σε ένα πολύ καλό εστιατόριο χαλώντας και τις τελευταίες σου οικονομίες πάλι για να την εντυπωσιάσεις, στο σπίτι σου παραγγέλνωντας pizza μετά από ταινία, στο σπίτι σου σε ένα μοναδικό τραπέζι για δύο που έχεις ετοιμάσει ενώ έχεις μπει στη κουζίνα για ώρες και έχεις επιμεληθεί μία μοναδική ρομαντική ατμόσφαιρα. Το αν κατάφερες τελικά να μαγειρέψεις ή όλα έγιναν φλαμπέ δεν έχει σημασία, η πρόθεση μετράει, ακόμα και αν κατέληξες σε ψιψιψόνια γιατί το σουβλατζίδικο στη γωνία έκλεισε. Αφού θυμηθείς τις αμέτρητες κατακτήσεις σου «λέμε τώρα» μη το παίρνεις πάνω σου , σημείωσέτες σε ένα χαρτί και γράψε δίπλα που ήταν το πρώτο κανονισμένο γεύμα που είχατε, ανεξαρτήτως ποιος κάλεσε ποιον. Δε μιλάμε φυσικά για τις περιπτώσεις που μετά από ποτό πλακωθήκατε στις μπουγάτσες για να στρώσετε . Τέλος τράβα μία γραμμή και σημείωσε επίσης το πώς κατέληξε και σε πόσο διάστημα η σχέση αυτή εάν κατέληξε. Οι χρόνοι είναι σχετικοί γιατί έχει να κάνει με το αν είσαι σχεσάκιας ή μοναχικός καβαλάρης κ.τ.λ , και αφού τα σημειώσεις όλα αυτά, κάνε την προσευχή σου, πλύνε τα δόντια σου δες μία ταινία, πήγανε μία βόλτα και έπειτα διάβασε το υπόλοιπο κείμενο…. (πλακίτσα κάνω….. «κρύα» αλλά πλακίτσα….)

Τώρα κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα… για να μη μας τη λένε οι γυναίκες πώς «μασάμε» και δε καταλαβαίνουμε τι γίνεται, αλλά και εμείς από πλευράς μας να περνάμε τα μηνύματα που πρέπει και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε…

Ας ξεκινήσουμε από τις μεσαίες – συνήθεις περιπτώσεις αφήνοντας τα άκρα για το τέλος . Όταν ξεκινάς μία ερωτική σχέση και «έτερον ήμισυ το έχεις σε εκτίμηση» (σε ενδιαφέρει δηλαδή ), το μόνο σίγουρο είναι πώς δε θα πας ούτε για πασατέμπο, ούτε σε σουβλατζίδικο , ούτε σε ταβέρνα, μαλί της γριάς στο λούνα πάρκ, ούτε για πατσά… Τα ταβερνάκια είναι πολύ ειδυλλιακά και ρομαντικά το καλοκαιράκι σε ένα νησάκι υπό το φώς του φεγγαριού, αλλά όχι σε συνήθεις συνθήκες. Έτσι λοιπόν το δείπνο που θα κανονίσεις θα είναι είτε σε ένα ψαγμένο μέρος , είτε σε κάποιο εστιατόριο, προσπαθώντας υποσυνείδητα να της περάσεις το μήνυμα της ποιότητας του ιδιαίτερου… σκεπτόμενος από μέσα σου, (κοίτα εγώ που σε έφερα , έχεις ξανάρθει ; ) . Σε αυτή τη περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι θες να «παίξει» και όπου πάει… ότι κάτσει …. Και αν σου κάτσει …. Κέρδισες! Αν τώρα το πρώτο δείπνο που θα την/τον καλέσεις είναι σε ένα πανάκριβό εστιατόριο που για να φάτε πρέπει να πληρώσεις δύο βασικούς μισθούς υπάρχουν δύο περιπτώσεις για το τι συμβαίνει, όσοι και οι μισθοί δηλαδή. Η πρώτη περίπτωση είναι να είσαι ένας πάμπλουτος κροίσος με πολλά φράγκα στην Ελβετία που πρέπει να τα φέρεις πίσω για στηρίξεις τη χώρα και να αφήσεις τα τραπεζώματα . Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν για σένα οι προθέσεις σου δεν είναι και οι καλύτερες μίας και αν ήθελες να παντρευτείς θα της έκανες το πρώτο μήνα γνωριμίας πρόταση γάμου στις Μαλδίβες αφού έχετε μεταβεί εκεί με ειδική πτήση ή θα την πήγαινες στο El Bulli ίσα για να φάτε και να επιστρέψετε αυθημερόν. Άλλωστε συνηθίζονται αυτά σε αυτούς τους κύκλους , γνωριστήκαμε , παντρευτήκαμε , πάρε και το Καγιέν δώρο! Εσένα λοιπόν σου δίνω διάρκεια επαφής καμιά εβδομάδα. Γι’ αυτό αν το θέλεις το κορίτσι άσε τα εντός έδρας … πρέπει να ιδρώσεις για να το κερδίσεις… Η δεύτερη περίπτωση που θα πήγαινε κάποιος σε τέτοιο εστιατόριο θα ήταν από ένα μεσαίο άνθρωπο που θα πλήρωνε για καιρό στη κάρτα του αυτό το τραπέζι . Εσύ τώρα για να μην έχεις τα χρήματα και να κάνεις κάτι τέτοιο σίγουρα θέλεις να την εντυπωσιάσεις πολύ, έχεις πέσει ξερός από έρωτα , ξυπνάς καθημερινά με χαμόγελό αντί για κατσουφιά και από το «τι θές ρε μάνα» , πέρασες στο «μανούλα μου… , σε τι θέλεις να σε βοηθήσω» . Η σκέψη του ότι θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί της δίνει και παίρνει και θές να κάνεις τα πάντα για αυτήν. Συνήθως όμως δεν έχει αυτή η σχέση και την καλύτερη κατάληξη γιατί όταν θα κάνεις μονίμως πράγματα που δεν αποτελούν καθημερινότητα για σένα μόνο και μόνο για να της είσαι αρεστός , σύντομα θα μείνει άψιλος, θα κουραστείς και εκείνη θα ξενερώσει γιατί την κακόμαθες. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σπάνια παραμένει . Ότι ανεβαίνει γρήγορα , γρήγορα και κατεβαίνει. Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη περίπτωση , να έχεις φίλο το μαιτρ και να φας στο τσαμπέ. Περίπτωση που δε θα την αναλύσουμε τώρα.

Αν είσαι από εκείνους που πήγαν για πρώτο γεύμα σε κάποιο σουβλατζίδικο τα τινά είναι δύο… Η δεν υπάρχει σέντς – δρχ. ( χρησιμοποιώ και τα δύο νομίσματα γιατί όταν θα δημοσιευθεί το άρθρο δε ξέρω ποιο θα υφίσταται με τις βλακείες που ακούω καθημερινά ) ή είσαι κίτς. Κοίτα τώρα να δεις πριν νευριάσεις πόσο δίκιο έχω. Αντικειμενικά σε όλους μας αρέσουν τα σουβλάκια και τρώμε συχνά , όχι όμως για το πρώτο σου δείπνο. Το σουβλάκι όσο και αν σου κάνει εντύπωση δεν είναι και το φθηνότερο φαγητό . Για να φας ικανοποιητικά σε ένα σουβλατζίδικο θές 30 με 35 € όσα δηλαδή για παραγγείλλεις από ένα σούσι μπάρ, νούντλς μπάρ ή ένα κινέζικο normal. Αν ψαχτείς λίγο θα βρείς τα πάντα. Όσο και να μας αρέσουν τα βρώμικα και τα σουβλάκια , υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να δημιουργούμε ένα ποιο ιδιαίτερο κλίμα. Άλλωστε όποια κοπέλα και αν ρωτήσεις , καμία δε θα σου πεί καλά έκανες που πήγες για πρώτο ραντεβού σε σουβλακερί. Βέβαια παίζει και η περίπτωση να μη γουστάρεις καθόλου , να μη ξέρεις πώς να την ξεφορτωθείς και να προσπαθείς να σε μισήσει…

Για λόγους οικονομίας και γιατί μπήκατε στο πνεύμα μου αλλά κυρίως και γιατί βαρέθηκα να γράφω , δε θα αναλύσω όλες τις υποπεριπτώσεις και θα πάμε κατευθείαν στις ακραίες.

Σε περίπτωση που το πρώτο αλλά και μοναδικό γεύμα που κάνατε ήταν σε βρώμικο μετά από ξύδια ή στο σπίτι ύστερα από ταινία σημαίνει ότι δεν είναι το στυλ σου το φαγητό και κυρίως ότι δε τρελαίνεσαι κιόλας. Αυτό γιατί αν τρελαινόσουν θα έμπαινες στη διαδικασία να κάνεις κάτι διαφορετικό γιαυτό τον άνθρωπο έστω και αν ήταν αρκετά οικονομικό. Αντ’ αυτού παρέμεινες στη βολή σου και άφησες τα πράγματα στη τύχη τους… Μάλλον δε πέρασε και πολύ καιρός μέχρι να τη στείλεις ή να σε στείλει. Αν δεν έχεις χωρίσει ακόμα, προλαβαίνεις να το σώσεις….

Αν τώρα μπήκες στη κουζίνα προσπαθώντας να κάνεις κάτι μοναδικό γιαυτή , έστω και αν η βραδιά κατέληξε στο νοσοκομείο λόγο δηλητηρίασης, σίγουρα οι προθέσεις ήταν πολύ καλές. Θα μπορούσε να έχει παίξει και ύστερα από καιρό ακόμα και πρόταση γάμου, αρραβώνας κτλ. Κάτι σοβαρό τέλος πάντων…. Αν επιβίωσε από τη δηλητηρίαση. Είσαι πολύ ρομαντικός και το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρεις να πλασάρεις τον εαυτό σου όταν σε ενδιαφέρει κάποιος. Οι γυναίκες βρίσκουν πολύ σέξυ ένα άντρα στη κουζίνα (για μία φορά), αν το κάνει αποκλειστικά για αυτές… έτσι λένε τουλάχιστον!

Αυτά!

Υ.Γ (1) : Μιλάμε αποκλειστικά για το πρώτο τραπέζι και όχι από εκεί και πέρα… όλοι πάμε σε ταβερνάκια και τρώμε σουβλάκια μη τρελαθούμε τελείως….

Υ.Γ (2) : Αν είσαι ο τύπος με φράγκα στην Ελβετία φέρτα πίσω να σώσουμε τη χώρα…..

Tags : food blog